E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFitch: Ekonomik etki virüsten uzun sürebilir---

Fitch: Ekonomik etki virüsten uzun sürebilir

Fitch: Ekonomik etki virüsten uzun sürebilir
24 Mart 2020 - 11:05 borsagundem.com

Fitch korona virüs etkileri için yaptığı değerlendirmesinde, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün ekonomik etkisi Kovid-19'dan daha uzun sürebilir. Mali genişleme politikaları nedeniyle bazı ülkelerin kredi notları değişebilir" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, korona virüs (Kovid-19) ve petrol fiyatlarındaki düşüşün, ülkelerin kredi notu üzerinde baskı oluşturacağını bildirdi. 

Fitch Ratings'în Twitter hesabından yapılan video paylaşımında, petrol fiyatlarındaki düşüşün ekonomik etkisinin Kovid-19'dan daha uzun sürebileceği belirtildi. Bu durumun ulaşım ve turizm sektörlerini de olumsuz etkileyeceği kaydedildi.

Paylaşımda, Tayland, Hırvatistan ve İzlanda gibi ekonomisi turizm gelirlerine yüksek ölçüde bağlı ülkelere dikkat çekilirken, hükümetlerin vergi gelirlerinin de düşeceği aktarıldı.

''Mali genişleme politikaları nedeniyle bazı ülkelerin kredi notlarının değişebileceği'' belirtilen paylaşımda, G7 ülkelerinin kamu finansmanlarının ise zayıf olduğunun altı çizildi.

Fitch Ratings tarafından kredi notu açısından parasal genişlemenin borç birikimi üzerindeki etkilerinin önem taşıyacağı ve korona virüs salgınından önce de bazı ülkelerin yüksek borcunun endişe verici seviyelere ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, gelişmekte olan ülkelerin petrol gibi emtia ihraç gelirleri, sermaye akımları ve döviz kurlarının da risk altında olduğu, Angola, Irak, Surinam ve Gabon'un bu ülkeler arasında yer aldığı bildirildi.

Yatırımcıların duyarlılığının sermaye akımlarını etkileyebileceği uyarısı yapılırken, bu yıl Brezilya, Hindistan, Türkiye ve Polonya'nın en fazla dış fon ihtiyacı duyan ülkeler olduğu aktarıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BilgeAdam24 Mart 2020 12:06

    Borsada para kazanmanın en kolay yolu ona hiç bulaşmamaktır

  • KEREM KIRBIZLI24 Mart 2020 11:45

    BEN İNANMIYORUM.BORSALAR GELECEKTE ÜÇ  DÖRTE KATLAR DİYORUM.

  • Mahallenin delisi 24 Mart 2020 14:23

    Kesinlikle katılıyorum 5-6 yıl bilemedin 10 yıl içinde bende öyle bekliyorum. YTD Borsa 103 binde birileri gaz veriyordu sende onlara katılma sonradan çok kulak çınlaması olur..

  • ŞEREF SINIRSIZ24 Mart 2020 11:37

    TABİKİ SÜRECEK.BU OLAYIN ŞİRKETLERE BÜYÜK ZARAR VERDİKLERİ DAHA SONRA ORTAYA ÇIKACAK VE AYNEN VİRÜSLER İNSANLARI NASIL ÖLDÜRÜCÜ ETKİSİ OLUYOR İSE.BİR ÇOK ŞİRKET İFLAS EDECEKTİR.

  • abuzer çırmık24 Mart 2020 11:29

    borsanın alah belasını versin