E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDünyada fiziki altın açığı var---

Dünyada fiziki altın açığı var

Dünyada fiziki altın açığı var
24 Mart 2020 - 10:45 borsagundem.com

Yatırımcının korona virüs endişelerinden dolayı fiziksel altına yönelmesi ve arzın azalmasıyla birlikte küresel çapta külçe altın ve sikke açığı olduğunu belirtiliyor

Traderlar, koronavirüs salgınının altın talebini tetiklerken arzı düşürmesiyle birlikte külçe altında küresel bir açık olduğunu belirtiyor. Traderlar sarı metala hücumu tüketicilerin tuvalet kağıdına akın etmesine benzetiyorlar.

Avrupa ve ABD'de perakende yatırımcılar, paralarını hisse senedi ve para birimlerindeki küresel düşüşten korumak için geçen iki haftada altın ve gümüş külçeleriyle sikkelere yöneldiler.

Ancak Avrupa'nın en büyük altın rafinerileri, bölgede giderek genişleyen kapanmalar nedeniyle yetişmekte zorlanıyor. Valcambi, Pamp ve Argor-Heraeus'un merkezleri İsviçre'nin Ticino bölgesinde, İtalya sınırına yakın. Yerel otoriteler geçen günlerde bölgedeki üretimin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.  

Yatırımcıların korona virüs salgını endişeleriyle güvenli varlıklara yönelmesiyle altın fiyatları 9 Mart'ta onsu 1,700 doların üzerine çıkarak yedi yılın zirvesini gördü. Ancak bazı yatırımcıların nakit ihtiyacı nedeniyle o zamandan beri satışa konu oldu. Altın fiyatları Pazartesi günü 1,530 dolar civarına geriledi.

Satışın büyük kısmını altın vadelilerinde ya da altına dayalı Borsa yatırım fonlarında (ETF) gerçekleşirken aynı dönemde fiziksel altın talebi arttı.

Perakence satış yapanlar halihazırda teslimatlarda 15 güne kadar gecikme olduğunu bildiriyor. Alman altın perakendecisi Degussa'nın CEO'su Markus Krall, şirketin külçe altın ve sikkede müşteri ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çektiğini ve toptan piyasalara yönelmek durumunda kaldığını belirtti. Krall, talebin normal günlük miktarın beş katı seviyesinde seyrettiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞİMSEK SERDERGİLLER24 Mart 2020 11:49

    ALTININ ONSU 2-3 AY İÇİNDE 2000 $ , YIL SONULA 3,500 $ BEKLİYORUM.ÇÜNKÜ ABD NİN SINIRSIZ PARA BASIMINDA PARA BURAYA GİDECEK BORSALARA ZOR GİDER.BORSALARDAKİ BU YÜKSELİŞLER SARHOŞLUK HAREKETİ OLDUĞUNU VEYA KUMARBAZ VE AVCI FONLARIN VURGUNU OLARAK DÜŞÜNMEKTEYİM.