E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları haftanın son gününde yükselişte---

Petrol fiyatları haftanın son gününde yükselişte

Petrol fiyatları haftanın son gününde yükselişte
29 Mart 2024 - 07:33 borsagundem.com

Petrol fiyatları OPEC ve müttefiklerinin ihracat kısıtlamalarının küresel arzı dizginlediğine dair son işaretin ardından haftanın son gününde yükselişle kapanmaya hazırlanıyor

Petrol, OPEC+ kısıtlamalarının piyasayı sıkılaştırmasıyla üç aylık kazancını sağladı.

Petrol, OPEC ve müttefiklerinin ihracat kısıtlamalarının küresel arzı dizginlediğine dair son işaretin ardından çeyrekte yüzde 16 artış kaydetti.

UZUN SÜREDİR EN YÜKSEK HAFTA KAPANIŞI

ABD ham petrolü Cuma günü varil başına 83 doların üzerinde kapanarak bir haftadan uzun bir sürenin en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

OPEC+ ittifakı, günlük yaklaşık 2 milyon varillik arz kesintisini Haziran ayı sonuna kadar uzattı ve bu da küresel stokların azalacağı yönündeki beklentileri destekledi. Ukrayna'nın Rusya'nın enerji altyapısına düzenlediği insansız hava aracı saldırıları, Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimler ve dünya çapındaki talep artışı da fiyatlara yardımcı oldu.

VERİLER SAĞLIKLI BÜYÜMEYİ İŞARET ETTİ

ABD'de ekonomik aktiviteye ilişkin temel göstergeler Perşembe günü güçlü ilerlemeler kaydederek sağlıklı büyümeye işaret etti. Bu, arz sıkışıklığının bir kısmını azaltan yurt içi ham petrol ve benzin stoklarındaki artışın dengelenmesine yardımcı oldu.

Yükseliş ortamı bazı bankaları daha yüksek fiyatlara yönelik alan olduğu konusunda uyarmaya teşvik etti. JPMorgan Chase & Co., mevcut tahminlere sadık kalarak bu hafta, eğer Rusya'nın üretim kesintilerinin etkisi karşı önlemlerle dengelenmezse, uluslararası gösterge Brent ham petrolünün Eylül ayına kadar üç haneli rakamlara yaklaşması için bir yol bulunduğunu söyledi.

Petrol ve gaz üreticilerinden yatırım atağı

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları yükseldi

 

Petrol, küresel piyasalarda sıkılaşma beklentisiyle yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)