E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları ayın en yüksek haftalık yükselişini gerçekleştirdi---

Petrol fiyatları ayın en yüksek haftalık yükselişini gerçekleştirdi

Petrol fiyatları ayın en yüksek haftalık yükselişini gerçekleştirdi
18 Mart 2024 - 06:49 borsagundem.com

Rus rafinelerine gerçekleştirilen saldırılar, Çin'den gelen makroekonomik veriler ile birlikte petrol fiyatları yükselişe geçti

Petrol fiyatları, Çin'den gelen makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gelmesi ve Ukrayna'nın Rus rafinerilerine yönelik saldırılarının jeopolitik riskleri artırmasıyla bir ayın en büyük haftalık yükselişinin ardından yükseldi.

Küresel gösterge Brent geçen hafta yüzde 4 yükseldikten sonra varil başına 86 dolara yükselirken, ABD ham petrolü 81 doların üzerindeydi. Pazartesi günkü rakamlar, Çin'in fabrika üretimi ve yatırımının yılın başında beklenenden daha güçlü bir şekilde arttığını gösterdi. Ülke dünyanın en büyük petrol ithalatçısıdır.

Bu arada Rusya'da hafta sonu drone saldırıları, bazıları ülke topraklarının derinliklerinde bulunan çok sayıda tesisi vurdu. Dizel vadeli işlemleri üçüncü seansta da yükselişte. Saldırılar, Vladimir Putin'in başkanlık seçimlerinde zafere ulaşması sırasında gerçekleşti.

SAHNE YİNE PETROLÜN OLABİLİR

Ham petrol, yılın açılış aylarında hakim olan dar ticaret aralığının dışına çıktı ve fiyatlar yakın zamanda Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu ilerleme, OPEC+'nın üretim kesintileri ve bu yıl küresel bütçe açığına ilişkin tahminlerle desteklendi. Bu ton değişiminin bir yansıması olarak, aralarında Morgan Stanley'nin de bulunduğu bankalar, petrol fiyatı tahminlerini yukarı çekiyor.

Singapur'daki Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Rus rafinerilerine yapılan saldırılar, geçen hafta ham petrol için varil başına 2 ila 3 dolar risk primi ekledi; bu, hafta sonu daha fazla saldırıyla bu haftaya başlarken devam ediyor. Yine de bu hafta ABD'nin para politikası kararıyla birlikte "ekonomik duyarlılık petrol için sahnenin merkezine dönebilir" dedi.

Ortadoğu petrolden sonra gaz rezervinde de lider

 

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı

 

ABD'de petrol sondaj kule sayında artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)