E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPeskov açıkladı: Putin - Biden zirvesi mümkün mü?---

Peskov açıkladı: Putin - Biden zirvesi mümkün mü?

Peskov açıkladı: Putin - Biden zirvesi mümkün mü?
05 Kasım 2023 - 18:00 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Peskov, ABD ve Rusya devlet başkanlarının bir gün bir araya gelebilmesi için ABD liderinin tutumunu gelecekte daha yapıcı bir hale getirmesi gerektiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin sıfır noktasında ve hatta sıfırın altında olduğunu, ancak iki ülkenin küresel ve stratejik istikrar konusunda özel bir sorumluluğu olduğu için, öyle ya da böyle diyaloğun zaman içinde yeniden başlatılması gerektiğini düşünüyor.

Peskov, ABD ve Rusya devlet başkanlarının bir gün bir araya gelebilmesi için ABD liderinin tutumunu gelecekte daha yapıcı bir hale getirmesi gerektiğini söyledi.

Peskov, Rus ve ABD liderleri arasında hangi koşullar altında temasların gerçekleşebileceği sorusu üzerine, “İşte Rus-Amerikan ilişkilerinin tüm temelinin sarsılması Amerikalıların inisiyatifiyle gerçekleşti, dolayısıyla en azından ABD Başkanı’nın bir süre sonra tutumunu değiştirmesi ve ikili ilişkiler konusunda daha yapıcı bir tutum takınması gerekecek. İşte o zaman böyle bir görüşme için koşullar olgunlaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Peskov’un gazeteci Pavel Zarubin’e verdiği açıklamada, “İlişkiler sıfır noktasında ve hatta sıfırın altında diyebilirim. Ancak hem Amerika’nın hem de bizim dünya istikrarı ve stratejik istikrar için özel bir sorumluluğumuz olduğundan, öyle ya da böyle zaman içinde bu görüşmeyi yeniden başlatmak zorunda kalacağız.” dedi.(Gazetemru)

Peskov: Putin, Biden ile müzakereye açık

 

Kremlin sözcüsü Peskov'dan kritik açıklama

 

Peskov'dan enerjide ruble kullanımına dair açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)