E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan flaş Musul açıklaması---

Pentagon'dan flaş Musul açıklaması

Pentagon'dan flaş Musul açıklaması
08 Aralık 2015 - 00:19 borsagundem.com

“Irak hükümetinin rızası olmadan ülke içine asker konuşlandırılmasını desteklemiyoruz"

ABD Savunma Bakanlığı, Musul’da Türk askerinin nöbet değişimine ilişkin, “Irak hükümetinin rızası olmadan ülke içine asker konuşlandırılmasını desteklemediklerini" bildirdi.

Pentagon sözcülerinden Jeff Davis, bakanlıkta gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.
 
“Irak topraklarına, Irak hükümetinin rızası olmadan herhangi bir askeri konuşlandırmayı desteklemiyoruz. Buna ABD askeri personelinin yanı sıra herhangi bir komşu ülkenin askerleri de dahildir" diyen Davis, Türk ve Iraklı yetkililerin uygun kanallar aracılığıyla bu konuyu tartışmalarının cesaret verici olduğunu ifade etti. 

ABD Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin Türkiye ile Irak arasında diyalog çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Türkiye ve Irak arasında konu üzerine başlayan diyaloğun kendilerini “cesaretlendirdiğini” söyledi.

Kirby, "Türkiye tarafından yapılan yorumları gördük. Durumu tekrar gözden geçiriyorlar ve Irak Hükümeti ile çalışmaya devam edecekler" diye konuştu.

2.5 YILDIR MUSUL'DA

Peşmergenin eğitimi için 2,5 yıldır Musul yakınlarında bulunan Türk birliği 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş, 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti. Bunun üzerine Irak Başbakanı Haydar İbadi, olayı "egemenliğin ihlali ve iyi komşuluk ilişkisi prensiplerine aykırı" olarak nitelendirmişti. İbadi'nin ofisinden dün yapılan yazılı açıklamada, "Irak, bu güçlerin 48 saat içerisinde çekilmemesi halinde Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne müracaat dahil mevcut tüm seçeneklere başvurma hakkına sahiptir" ifadesine yer verilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hato08 Aralık 2015 15:50

    Rusya ile aramızd tatsızlık yaşarken,musula asker göndermek gibi saçma bişi olamaz.Üstelik orada egitilenlerin bir gün bize silah doğrulmuyacağı ne malum....

  • Yapmayın yaw kartal bey08 Aralık 2015 11:42

    Rus uçağı düşürülmesinde,sınır ihlali olduğundan ABD hak vermişti Türkiye ye. E şimdi sen taaaa nerelere kadar askerini sokmuşsun içeri.

  • KARTAL08 Aralık 2015 11:29

    söz konusu türkiye oldumu tüm herkes cephe alıyor...