E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParalel devlet Maliye'ye sızdı---

Paralel devlet Maliye'ye sızdı

Paralel devlet Maliye'ye sızdı
17 Haziran 2014 - 07:25 borsagundem.com

Paralel kumpasın Maliye'nin veri tabanına kadar sızdığı ortaya çıktı

Paralel yapının, Maliye Bakanlığı'nın veri tabanına usulsüzce girerek, elde ettiği bilgileri üçüncü kişilere aktardığına yönelik operasyonlar, bir avukatın ihbarıyla ortaya çıktı. Avukat Fidel Okan, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı ile eski Cumhurbaşkanı gibi devletin zirvesinde yer alan isimlerin vergi hareketlerinin, 2007'den bu yana, usulsüz olarak şifrelerle sürekli sorguladığını belirledi. Sabah'ın haberine göre, Okan, 'Vergi Dairesi Otomasyon Projesi' kapsamında Maliye personelinden bazı isimlerin sorgulama yaptığına ilişkin belgeleri Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştırdı. Savcılık soruşturmayı başlatırken, belgeler arasında isim isim hangi personelin kimin bilgisini indirdiği bilgilerine yer verildi. Avukat Fidel Okan, avukatı Tuğba Gürsoy aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda Maliye Bakanlığı'na ait önemli belgeleri savcılığa iletti. Suç duyurusu dilekçesinde, Vergi Dairesi Otomasyon Projesi kapsamında sisteme girerek, bilgileri Paralel yapıya aktaran isimlerin ödüllendirildiklerine de değinen Okan, "Eski GİB Başkan Yardımcısı Mustafa D., 7 kez, Başbakan'ın hesabına girmiş, ardından bir dönem İstanbul Vergi Dairesi Başkanı olarak görevlendirilerek terfi ettirilmiştir. Bu kişinin amiri Mustafa G. de 7 kez Başbakan'ın hesabına girmiştir. Bu eylemler sistematik bir biçimde gerçekleştirilmiştir" bilgilerine yer verdi. 

BİLGELER AKTARILDI

Bilgilerin Paralel Yapı'ya aktarıldığını savunan Fidel Okan dilekçesinde, "Tablo incelendiğinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt, gazeteci Emin Çölaşan, gazeteci Ertuğrul Özkök, gazeteci Fatih Altaylı gibi isimlerin bilgilerinin sık sık sorgulandığı görülecektir" dedi. 

KİM KAÇ KEZ SORGULAMIŞ

Şüphelilerin, Maliye Bakanlığı bünyesindeki devlet görevlileri olduğunu belirten Okan, "Her işlemde sistem, işlemi ve yapan kişiyi kayıt altına almaktadır. Görevlendirme olmaksızın sorgulanması idari mevzuat çerçevesinde yasak olduğu gibi, yetkisiz ve görevlendirmesi yapılan arama ve sorgu sonucu bilgi elde etmenin masum bir amaca hizmet etmediği ortadadır. Başbakan ve diğer önemli siyasilerin hesaplarına neden girilmiştir? Buradan elde edilen bilgiler ne için kullanılmıştır yahut nereye aktarılmıştır?" sorularını yöneltti.

ASIL SUÇLULAR CEZALANDIRILMADI

Okan, şüpheleri destekleyen olayları şu şekilde sıraladı: "2007-2008 arasında devlet adına görev yapan üst düzey Maliye görevlilerinin, devleti temsil eden önemli isimlerin kayıtlarına girerek bu bilgileri elde ettiğinin ortaya çıkarılmasıyla özel bir soruşturma komisyonu kuruldu. Tespit edilen 5 kişi hakkında idari tahkikat yapılarak meslekten uzaklaştırıldılar. Ancak ortada bir belge olmadığından hesaplara giren kişilerle ilgili kamuoyu bilgi sahibi olamadı. Bu idari soruşturma, meselenin gözden kaçırılması için göstermelik olarak gerçekleştirildi. Asıl sorumluların bu eylemlerinden dolayı cezalandırılmadığı iddiası var. Hesaplara giren kişilerin adlarının bulunduğu belge şimdi ortaya çıkmış ve savcılığın dikkatine dilekçeyle sunulmuştur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal kamış17 Haziran 2014 09:56

    ülkenin bb iranda kendini evinde sayarsa elbette bu ülkenin evlatları örgüt olur yıllarca baş örtüsüyle tecrit edilen vatanın asıl sahiplari artık değişik yöntemlerle dışlanıyor baş örtüsü oyunu tutmuyor artık