E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPapa Ayasofya'da dua edecek mi---

Papa Ayasofya'da dua edecek mi

Papa Ayasofya'da dua edecek mi
17 Kasım 2014 - 20:32 borsagundem.com

Vatikan sözcüsü, 28 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edecek olan Papa Franciscus'un Ayasofya'da dua edip etmeyeceğine yönelik soruya yanıt verdi.

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus 28 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edecek.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Franciscus'un ziyaretiyle ilgili bilgi verdi.

Vatikan Basın Ofisi'nde gerçekleşen basın toplantısında sözcü Lombardi, Papa'nın 25 Kasım'da Strasbourg'a yapacağı günübirlik ziyaretin sadece birkaç gün sonrasında; 28 Kasım'da Türkiye ziyaretine çıkacak olmasını "Yeni bir rekor" sözleriyle değerlendirdi.

Türkiye seyahatinin Strasbourg ziyaretine göre daha farklı bir karektere sahip olduğunu söyleyen Lombardini, "Türkiye'ye dikkati çeken bir ülke. Ortadoğu'da bulunuyor. Dinlerarası diyalog için önemli çoğunluğu Müslüman olan bir ülke. Küçük bir katolik cemaat de var. Papa ziyaret eder gittiği yerlerde onları cesaretlendirmek için onlarla görüşecek" diye konuştu.

Sözcüye önceki papalardan 6. Paulus, 1967 yılındaki ziyaretinde Ayasofya'da haç çıkardığı ve o dönem bu hareketin Türkiye'de tepki çektiği hatırlatıldı.

Papa Franciscus'un Ayasofya'da dua edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine Federico Lombardi, programda böyle bir duanın söz konusu olmadığını belirterek, "Papa kişisel olarak iyi niyetle sessizce böyle bir meditasyon yaparsa bunu göreceğiz" yanıtını verdi.

'DAVET EDİLMESE GİTMEZDİ' 
Bir gazetecinin Türkiye'de yeni cumhurbaşkanlığı sarayına yönelik tartışmaların olduğu anımsatması üzerine Vatikan Sözcüsü, "Türkiye'deki bu tartışmalardan bizim de haberimiz var. Bu saraylar bir günde inşa edilmiyor. Bu saray, Papa gitmeye karar vermeden önce inşa edildi. Bu konu Vatikan'ı ya da Papa'yı doğrudan ilgilendiren bir konu değil. Bu, Türkiye'de tartışılan bir konu" dedi.

Lombardi, Papa'nın pek çok ülke tarafından davet edildiğini, eğer Türk Cumhurbaşkanı davet etmeseydi Papa'nın Türkiye'ye gitmeyeceğini dile getirerek, "Eğer, beni tanıdığım biri, evine davet ediyorsa ben onun evine giderim" yanıtıyla Papa'nın nerede konuk edileceğini yerel makamların karar vereceğini ve kendilerinin de buna icabet ettiklerini aktardı.

Sözcü Lombardi, Papa Franciscus'un 28 Kasım'da Ankara'ya vardıktan sonra resmi karşılama töreninin de yine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda olacağı bilgisini paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)