E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPakistan'da 'ABD komplosu' tartışmaları---

Pakistan'da 'ABD komplosu' tartışmaları

Pakistan'da 'ABD komplosu' tartışmaları
11 Ağustos 2023 - 00:51 borsagundem.com

Pakistan'ın tutuklu eski başbakanı İmran Han, ABD komplosu ile görevden alındığını ileri sürerken, Başbakan Şahbaz Şerif, 'Biz ABD yanlısı değiliz, Rusya bize indirimli petrol verdi' savunmasında bulundu

Pakistan'ın tutuklu eski başbakanı İmran Han'ın 'ABD komplosuyla görevden alındığını' öne sürmesi ülkede tartışma yarattı. Başbakan Şahbaz Şerif iddiaları reddederken, "Biz ABD yanlısıysak Rusya bize neden indirimli petrol verdi?" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın,"Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki tarafsızlığı" nedeniyle İmran Han'ın başbakanlık görevinden alınmasını teşvik ettiğine yönelik iddialar Pakistan'da tartışmaya yol açtı.

GÖREVDEN ALMANIN ABD KOMPLOSU İDDİALARI

Ulusal basındaki haberlere göre, Başbakan Şahbaz Şerif, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Han’ın Nisan 2022’de görevden alınmasında ABD’nin rolü olduğuna dair iddiaları bir kez daha reddetti.

Şerif, Han'ın Rusya ile olan ilişkisi sebebiyle kendisine yönelik komplo kurulduğunu savunduğunu belirterek "Biz Rusya'dan indirimli fiyattan ham petrol aldık. Allah korusun şayet bizim hükümetimiz ABD komplosu altında kurulduysa, o zaman bu ham petrolü biz Rusya'dan nasıl alabildik?" ifadelerini kullandı.

Pakistan'ın eski ABD Büyükelçisi Esad Mecid Han ile Ulusal Güvenlik Konseyinde konunun ele alındığına işaret eden Şerif, Mecid ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ile yaptığı görüşmeye ait gizli belgede herhangi bir komploya atıfta bulunulmadığını söylediğini aktardı.

PTI'DEN SORUŞTURMA TALEBİ

Tutuklu bulunan Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketinden (PTI) konuya ilişkin yapılan açıklamada ise bahsi geçen gizli belgeyle ilgili ortaya çıkan detayların bir kez daha İmran Han'ın komployla görevden alındığına dair duruşunu doğruladığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu gizli belgeyle ilgili soruşturma talebinde bulunuldu.

İmran Han tutuklandı

 

İmran Han'a "cinayete azmettirme" suçlaması

 

İmran Han'ın konuşmalarına yönelik yayın yasağı kalktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)