E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPakistan, Afgan sığınmacıları gönderiyor: Gitmezlerse ordu devreye girecek---

Pakistan, Afgan sığınmacıları gönderiyor: Gitmezlerse ordu devreye girecek

Pakistan, Afgan sığınmacıları gönderiyor: Gitmezlerse ordu devreye girecek
04 Ekim 2023 - 22:36 borsagundem.com

Pakistan ülkedeki 1,7 milyon Afgan sığınmacının ay sonuna kadar ülkeyi terk etmesini istedi. Ülkenin İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti, Afgan sığınmacılar eğer gitmez ise kolluk kuvvetlerinin devreye gireceğini belirtti

Pakistan, ülkede sayıları 1,7 milyonu bulan tüm Afgan sığınmacıların bu ay sonuna kadar ülkeyi terk etmelerini istedi. Pakistan İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti, bu kişilerin ülkeyi terk etmemeleri durumunda kolluk kuvvetlerinin onları sınır dışı etmek için harekete geçeceği konusunda uyarıda bulundu.

GERİLİM TIRMANDI

Bu yıl sınırda saldırıların artması iki ülke arasında gerilimi tırmandırdı. Pakistan, sınır geçişiyle yapılan saldırılardan Afganistan'da konuçlanmış militanları sorumlu tutuyor; Taliban rejimiyse bu suçlamaları reddediyor.

"UYMAYANLAR ZORLA ÇIKARILACAK"

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre yaklaşık 1,3 milyon Afgan, 'mülteci' olarak kayıt altına alınırken, 880 bin kişi de yasal statü kazanmış durumda. BBC Türkçe'nin haberine göre Pakistan İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti, henüz mülteci statüsü kazanmamış olanlara atıfta, 1,7 milyon kişinin daha ülkede 'yasadışı' olarak bulunduğunu söyledi. Bugti, bu insanların ay sonuna kadar ülkeyi terk etmeleri gerektiğini, uymayanların zorla çıkarılacağını söyledi.

"EĞER GİTMEZLERSE KOLLUK KUVVETLERİ HAREKETE GEÇECEK"

Devlet medyasında çıkan haberlere göre Bugti "Eğer gitmezlerse… o zaman eyaletlerdeki veya federal hükümetteki tüm kolluk kuvvetleri onları sınır dışı etmek için harekete geçecek" dedi. Böyle bir operasyonun nasıl yapılacağı konusunda daha fazla ayrıntı vermedi. Bakan ayrıca, ülkedeki 'yasadışı' Afganların özel işletmelerini ve mal varlıklarını tespit etmeyi ve bunlara el koymayı amaçlayan bir ekip kurulduğunu duyurdu.

AFGANLARI TOPLAMAYA BAŞLADILAR

Pakistan'daki Afgan yetkililer de yerel makamların hem yasal statüsü olan hem de olmayan Afganları toplamaya başladığını söyledi.

Erdoğan'dan 'sığınmacıların geri dönüşü' açıklaması

 

Kanada, kara sınırından giren sığınmacıları ABD'ye iade edecek

 

'Sığınmacı akını' iddiasına Bakan Akar'dan yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozcan05 Ekim 2023 05:39

    İnşallah bizdeki mülteciler bir an önce gönderilirler, Amin

  • amele05 Ekim 2023 08:38

    bizdekiler 1. sınıf vatandaş ve Elhamdülillah bizden daha çok müslüman ve bizden daha temiz kokup, sigortasız  ucuz iş gücü  oluşturdukları ve gidecekleri yerde can güvenlikleri olmadığı için (bayramlarda can güvenlikleri oluyor!) gitmelerine gerek yok çünkü birileri buişin rantını bırakmak istemiyor.