E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzhaseki: 'Sıfır Atık' bir marka haline geldi---

Özhaseki: 'Sıfır Atık' bir marka haline geldi

Özhaseki: 'Sıfır Atık' bir marka haline geldi
17 Eylül 2023 - 18:59 borsagundem.com

Bakan Özhaseki, BM 78. Olağan Genel Kurulu Toplantısı nedeniyle gittiği ABD'nin New York kentinde bulunan Türkevi'nde açıklamalarda bulundu. Özhaseki, 'Sıfır Atık' kampanyasının Türkiye'nin bir markası haline geldiğini söyledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şu anda 'Sıfır Atık' Türkiye'nin bir markası haline geldi." dedi.

Bakan Özhaseki, ABD'nin New York şehrinde TRT Haber'in sorularını yanıtladı.

Bakan Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Şu anda Türkevi'ndeyiz ve BM'nin tam karşısındayız. Sıfır Atık projemiz dünyaya açıldı. Projemizin dünya markası haline gelmesinden dolayı mutluyuz. Şu anda biz atıklarımızın yüzde 30'unu ekonomiye kazandırabiliyoruz.

Bu yıl sonuna kadar bu rakam yüzde 35 olacak. İnşallah yerel seçim geçtikten sonra yeni bir yol haritası çizip çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu projeye yürekten inanıyoruz. Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde 30 Mart Sıfır Atık Günü oldu. Bize düşen şey bu konuda uygulamak ve sürdürebilmek.

"Hedefimiz 2053'te sıfır emisyon"

Sanayicilerimizin de buna uyum göstermesi lazım. Biliminsanları dünyanın ısındığını söylüyorlar. Bu ısınma derecesi artarsa gıda krizi başlar. Dünya yaşanmaz hale gelir. Ülkemizi bu küresel ısınmanın tehditlerinden korumaya çalışıyoruz. Hedefimiz 2053'te sıfır emisyon.

Dünyanın dengesi insanoğlu olarak biz bozduk. Bizim önce insan olarak sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sorumluluklarımız var.

İngiltere'de skandal: Eski İngiliz Çevre Bakanı Shell'in ortağı çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Dünya Çevre Günü" mesajı

Almanya'da 35 bin çevreci linyit köyünde eylem yaptı

Özhaseki: Türkiye sıcaklık rekoru kırıldı

Özhaseki: İstanbul'a özel yasa için çalışacağız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.