E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu---

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu
15 Eylül 2023 - 16:24 borsagundem.com

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

CHP'deki değişimin ülkenin değişimi için ön koşul olduğunu ifade eden Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum." diyerek adaylığını açıkladı.

Özgür Özel, "Cumhuriyetin 100. yılına tarihimizin en büyük umutsuzluğuyla giremeyiz, buna izin veremeyiz, buna izin vermem, vermeyeceğim, hep birlikte vermeyeceğiz." dedi.

Ülkeyi ve milleti kurtaracak olanın yine milletin azim ve kararlılığı olduğunu dile getiren Özel, "Herkesi bu büyük yürüyüşe davet ediyorum. Çağrımız tüm üyelerimize, tüm seçmenlerimize, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarınadır. Gelin bu yeni yolu birlikte açalım, hedefe birlikte yürüyelim. Çünkü CHP değişirse Türkiye değişir. Bu memleket bizim, bu davet bizim, bu hasret bizim." diye konuştu.

Özel, Grup Başkanlığı görevini sürdürüp sürdürmeyeceği yönündeki soru üzerine, yarından itibaren ilan edilen takvim dahilinde yoğun olarak yapılacak il kongrelerini takip edeceklerini söyledi.

Özgür Özel, "Bundan önce partimizin bize ihtiyaç duyduğu her süreçte alnımızın bir damla terini nasıl sakınmadıysak ve son damlasına nasıl akıttıysak öyle akıtmaya, öyle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kendisinin, CHP tarihinde genel başkanlık görevi yürütmeyen ilk grup başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da milletvekili olmayan ilk genel başkan olduğunu hatırlatan Özel, şunları kaydetti:

"Görevimizi yetkiyi aldığımız grubumuza bağlılıkla bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz ancak resmi kurultay kararı alındığı gün tekrar bir değerlendirme yapacağız ve o gün görüşümüzü, kararımızı sizlerle de paylaşacağız.

Şöyle düşünmekte de fayda var, bazen şöyle yazılıyor 'Bu ikilik değil mi?' diye. Eğer kurultayda kazanırsam genel başkan ve grup başkanı olacağım. Sayın Genel Başkan'ımız kurultayda aday olursa ve yeniden seçilirse yine bir genel başkan ve grup başkanı olacak. O yüzden bu süreçle ilgili durumu ikilik olarak tanımlamamak gerekiyor. Ancak delegemiz, üyelerimiz bu konunun böyle bir ikilikle olmamasını tercih edecek olurlarsa o zaman milletvekili olan bir genel başkanın göreve getirilmesi bu ikili görevlendirmeyi de otomatikman ortadan kaldıracaktır."

CHP başvuruda bulunmuştu: YSK o seçimi iptal etti

 

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Akşener'e: Yolları açık olsun

 

CHP'de değişim süreci: Özgür Özel'den 'adaylık' açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 17 Eylül 2023 17:43

    5 mi 6 mı kaç dönemdir mv.li sanki büyük hizmetlerde bulunmuş da genel başkan olacakmış olursa CHP nin son genel başkanı olur kapıya kilidi vurur..Bu yazı da burda dursun olursa görürüz

  • BİR DOST16 Eylül 2023 14:23

    Bence CHP'nin başına İmamoğlu geçmelidir. Kılıçtaroğlu cümle içinde bir yalan söyleyebilirken, İmamoğlu cümle içince dört yalan söyleyebildiği gibi hem küfür edip hem mağdur olma yeteneğine sahip. 

  • IDAM15 Eylül 2023 19:25

    liderlik sifatini da siparis vermismi.......

  • acacu15 Eylül 2023 17:44

    Yolun açık olsun, zaten değişimi başaramazsanız, benim gibi bir çok insan sandığa gitmeyecek.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL15 Eylül 2023 17:37

    Güldürmeyin beni CHP yi bunlarmı diriltecekler ....Bunun ne karizması ne vizyonu ne projeleri  ne özellikleri var.Daha farklı halkın şok olacağı bir kaç dil bilen halkın saygınlağını yapmış konusunda prof.düzeyinde olan dünyanın ve ülkemizin tanıdığı çok çok saygın bir kişi olacak ki güzelim CHP nin ölü toprağını üzerinden atsın yoksa 20 sene daha iktidar yüzü bizlere haram.