E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisOyak Yatırım’da neler oldu? Mağdurlar konuştu---

Oyak Yatırım’da neler oldu? Mağdurlar konuştu

Oyak Yatırım’da neler oldu? Mağdurlar konuştu
03 Haziran 2015 - 06:44 borsagundem.com

Borsagundem.com’un ortaya çıkardığı İzmir Şubesi’ndeki dolandırıcılık iddiasının mağdur yatırımcıları, şok olayı anlattı. İşte yaşananlar…

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Oyak Yatırım İzmir Şubesi’nde yaşanan dolandırıcılık iddiası İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etti, ardından Mali Şube olaya el koydu. Sermaye Piyasası Kurulu’nun incelemeleri de devam ediyor. Borsagundem.com’un ortaya çıkardığı olayda dört koldan gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.
Mağdur olduklarını iddia eden ve haklarını arayan yatırımcılar  Borsagundem.com’a konuşarak ilk günden bu yana yaşananları anlattı.  
İsminin açıklanmasını istemeyen Oyak Yatırım müşterisi olayı nasıl öğrendiğini şöyle dile getiriyor: “Benim tanımadığım başka bir müşterinin İzmir dışında para çekmek istemesi ile başlıyor olay. Buradaki şube müdürü kendi hesabından para gönderiyor. Müşteri daha sonra parasını çekmek için başka bir şubeye gidiyor ve oradaki kişi, ‘Sizin böyle bir hesabınız yok’ deyince Kurum’a şikayet ediyor. Sonra müfettişler geliyor, bir kişi için geldiklerini sanıyorlar ama olayın içinde 25-30 kişi var. Şu an bizim bildiğimiz sayı bu kadar, bilinmeyenler de var elbette...”
 
“CEP’TEN ARADIK AMA TELEFONU KAPALIYDI”

İsminin açıklanmasını istemeyen yatırımcı, olayı öğrenir öğrenmez şube müdürünü cepten aradıklarını ancak kapalı olduğu için ulaşamadıklarını ifade ediyor. Mağdur yatırımcı daha sonra yaşananları şöyle aktarıyor: “Sonra o bankada hesabı olan başka bir arkadaşımız aradı bizi. ‘Hesabınız var mı’ dedi.  ‘Evet, var’ dedik.  Bize dedi ki, ‘Şu anda yatırım gümledi’. Onun üzerine bankayı tekrar aradık, ‘Biz hesap numaramızı verelim. Kendi hesabımızdan para çekmek istiyoruz. Mehmet Bey var ya da yok bizi bağlamaz, sonuçta orada bir paramız var’ dedik. Görevli hanımefendi dedi ki, ‘Sizin böyle bir hesabınız yok, gözükmüyor. Bankaya gelin.’ Bankaya gittik. Para yatırdık ama bizim adımıza hiç hesap açmamış, kendisi kullanmış bu paraları.”
Zaman zaman para çekmek için şubeye gittiğini belirten yatırımcı, “Bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ne zaman istesem paramı çekiyordum. Zaten benim borsayla işim olmaz, bana anapara korumalı mevduat hesabı açtıklarını sanıyordum” diye konuşuyor.  
 
MALİ ŞUBE’YE BİLGİ VERDİK

Konuyu savcılığa taşıdıklarını belirten İzmirli yatırımcı, daha sonra İzmir Mali Şube’ye bilgi verdiklerini aktarıyor. “İzmir Mali Şube’de bize paraların nasıl yatırıldığın sordular” diyen yatırımcı açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Mali Şube’den bize dediler ki bazı kişilerin imzası taklit edilmiş ve böyle çekilmiş. Parayı nasıl yatırdığımızı, kimin aracılığı ile bu adamı tanıdığımızı sordular. Bankaya gidip gitmediğimizi sordular. İmzamızı aldılar, el yazımızı aldılar. Sonra dediler ki hukuki süreç başlayacak. Başlayacak ama bu kişi elini kolunu sallayarak geziyor…”
Mağdur yatırımcıyı en fazla kahreden gelişme ise iddiasına göre Oyak Yatırım Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ve üzerinde “Sizin bankada hesabınız yoktur, bizim de size yapabileceğimiz hiçbir şey yoktur” yazan kağıt olmuş. Üzüntüsünü, “Beni aramadılar ama bir kağıt gönderdiler” sözleriyle ifade eden İzmirli yatırımcı, kurumu telefonla aradıklarını, Mehmet Bey adına hukuki süreç başlatılmasını istediklerini söylüyor. Mağdur yatırımcı, “Ben Mehmet Bey’i ne bilirim, burası bir kurum. Mehmet değil Ahmet olabilirdi ben buna bakmam, benim muhatabım kurumdur. Sonuçta ben Mehmetbank’a değil Oyak’a yatırdım paraları. Mehmet o kurumda olmasaydı hiç paramı ona emanet eder miydim?” şeklinde tepki gösteriyor.  
 
“MEHMET AKHALİL İZMİR SOKAKLARINDA DOLAŞIYOR”
 
Oyak Yatırım İzmir Şubesi Müdürü Mehmet Akhalil’in de elini kolunu sallayarak İzmir sokaklarında dolaştığını iddia eden mağdur yatırımcı, “Öğrendiğimiz kadarıyla bizim paralarımızı alıp borsada oynamış. ‘Ben bu paralarla borsada oynadım, kaybettim’ diyormuş. Tamam da kardeşim 1 milyon değil 2 milyon değil tam 20 milyon parayı nasıl kaybettin?” diye konuşuyor. 
 
MASON LOCASI ÜYESİ DE MAĞDURLAR ARASINDA

İzmir’in önemli isimlerinden Aykut Uslutekin de mağdur olan isimler arasında. Uslutekin, kendisinin de dahil olduğu Mason Locası’na üye olan kişiler aracılığıyla Mehmet Akhalil’i tanıdığını ve diğer bankalardaki paralarını çekerek Oyak’a yatırdığını söylüyor. Uslutekin, “Büyük bir meblağ değil ama diğer arkadaşların daha büyük miktar paraları vardı. Ana para korumalı daha iyi imkanlar sağlayabiliriz gibisinden bana geliyordu kendisi. Ben hiç düşünmediğimi söyledim. Borsa morsa oynamıyorum dedim ama bizi pozitif anlamda kandırdı. Mason Locası’nda bir havuz oluşturuyorlar, o havuzun içerisinde toplanan paralar ana para korumalı fonlarda değerlendiriliyordu. Aylık yüzde 12 buçuk net faiz veriyordu” diyor. 
 
“TOPLADIĞI PARALARLA BORSADA OYNAMIŞ”

Aykut Uslutekin olayın ortaya çıkma sürecini ise şöyle anlatıyor: “Bir dostumuz para almak istiyor. Acil sıkıştığını söylüyor. Gönderiyor o parayı ama Mehmet Akhalil olarak kendi hesabından gönderiyor. O da şüpheleniyor. ‘Benim param Oyak’ta, Mehmet Akhalil’in şahsi hesabından neden geliyor?’ diye İstanbul Levent’teki Genel Müdürlüğü’nü arıyor ve banka, ‘Sizin böyle bir hesabınız yok” deyince o da apar topar şikayette bulunuyor. 5 Mayıs’ta İzmir’e müfettişler geliyor. Biz cemaatin içinde olduğumuz için haber yayılıyor, hızlıca öğreniyoruz ve herkes Oyak’a koşuyor. Bütün evraklarımızı götürüyoruz, bu kadar paramızın olduğunu söylüyoruz ama böyle bir hesap olmadığını, hepsinin sahte olduğunu, Mehmet Bey’in kurum içerisinde farklı bir kurum oluşturduğunu, topladığı bütün paraları kendi hesabına geçirip orada borsada oynadığını öğreniyoruz.”
Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Uslutekin, daha sonra İzmir Mali Şube’de bilgilerine başvurulduğunu söylüyor. Oyak Yatırım’da parası olan kişilerden bazılarının kalp krizi geçirdiğini de sözlerine ekleyen Uslutekin, bir arkadaşlarının da yoğun bakımda olduğunu anlatıyor. Mehmet Akhalil’in Swiss Otel’de bazı isimlerle toplantılar yaptığını ileri süren Uslutekin, “Bu arada kaybolan paramızın yanı sıra Oyak Yatırım beni 10 bin lira borçlu çıkarıyor çünkü bilgim dahilinde olmadan kredi kullanmışım. Rakam büyük, 28 trilyon civarında” diye konuşuyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Port yöneticisi05 Haziran 2015 08:25

    Lisanslı bu işi yapıyoruz kurumuz başarılıyız. Bu adamlara git 100 bin tl ver dene bizi desek vermez, 30 milyon elden verir.

  • ali05 Haziran 2015 00:21

    Aylık %12,5 faizi kim kime veriyor, o zaman 100$ yatır 5 yıl sonra paran 100.000$ olur.

  • simsar 03 Haziran 2015 21:49

    Yurt içi ve Yurt dışı bölümlerde çalışan insanları yıldırdılar ve kendi isteği ile şirketten ayrılmasına neden oldular ve tazminatlarını vermediler.ICM'de çalışan insanlara hak ettikleri bonusları vermeyerek onlarında bonuslarını cebe indirdiler.

  • Yatırımcıya03 Haziran 2015 21:47

    Gerçekten doğru Nasıl ispat olacak

  • yatırımcı03 Haziran 2015 12:48

    evet tüm müşterilere geçmiş olsun çalıştığım bir kurumdada aynısı olmuştu elden vermişler paraları hesap açıp yatırıyorum diye çalışan sonra paraları buhar etmiş.hiç bir müşteri hak iddia edemedi haliyle.patron ben nerden bileyim sizlerinde onla anlaşmadığını dedi.müşteriler hiç bir belge sunamadılar haliylede paralar gitti...

  • Fenasi03 Haziran 2015 12:34

    Eyyyy üst yönetim bu olayı atlamışsanız sizin orada durmaya hakkınız yok bu kadar büyük bir kurumu zor duruma düşüremezsiniz hemen ayrılın bu işi yapan birileri mutlaka bulunur

  • elden para ver03 Haziran 2015 11:21

    elden para ver. sonra elden para al. sonra başıma iş geldi. geçmiş olsun.

  • kamil03 Haziran 2015 11:07

    Haberlerde yazılanların tamamı doğrudur.Durumun ciddiyeti herkesten gizlenmektedir.Olayın boyutları çok daha büyüktür.En büyük sorumlu Oyak yatırım üst düzey yöneticileri ve müdürleridir.Bunu bilmenizde fayda olduğunu düşünüyorum

  • mustafa03 Haziran 2015 07:10

    Geçmiş olsun.insanin basina bu belalar AC gozlulugunden geliyor zaten edemezler. Çünkü elde delil yok adamlar hakli