E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiOyak Çimento ve Senkron Siber Güvenlik Yazılım sorusu---

Oyak Çimento ve Senkron Siber Güvenlik Yazılım sorusu

Oyak Çimento ve Senkron Siber Güvenlik Yazılım sorusu
18 Ağustos 2023 - 10:29 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler....

DENİZLİ ÇİMENTO’YU BÜNYESİNE KATACAK

SORU- Oyak Çimento’nun çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hissenin gelecekteki performansı hakkındaki düşünceniz nedir?
Muhammet Şimşek

CEVAP- Uzun vadede büyüme performansını koruyan şirketlerden biri olan Oyak Çimento, özellikle 1,5 yılı aşkın zamandır ciddi bir değer artışı gerçekleştirdi. Hissenin fiyatı Aralık 2021’de en düşük 6,58 TL seviyesinde bulunurken sonrasında arada düzeltmeler olmakla birlikte çıkışını koruyan bir ivmeyle yükseldi. Şimdilerde de 65,10 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geride kalan yaklaşık 1,5 yılda fiyatını yüzde 889 oranında artırdı. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Oyak Denizli Çimento ile birleşecek olmasıyla ilgili. 14 Temmuz 2023 günü yaptığı açıklamada Denizli Çimento’yu bünyesine katacağını duyurdu. Şirket birleşmeye gerekçe olarak ileriye dönük stratejik hedefleri doğrultusunda sağlanacak sinerjiye dikkat çekiyor. Bu çerçevede Denizli Çimento’un Oyak Çimento’nun bünyesinde birleşilmesi gayesiyle görüşmelere başlandığını dile getirdi. Son beş yılda kârını sürekli büyüten firmanın açıkladığı altı aylık mali verilere göre kârdaki artış sürüyor. Firmanın aynı ivmeyi koruması beklenirken yıl sonunda da kâr artışını devam ettirmesi sürpriz olmayacaktır. İstikrarlı büyümesini sürdüren şirketin mali verileri hissenin fiyatını destekliyor.

GENEL KURULUNU TOPLAYAMADI

SORU- Senkron’un hedef fiyatı ne olur?
İsmail Turan

CEVAP-Borsada alım yaparken ileriye dönük beklentiler önemlidir. Yatırımcılar hisselere dair hedef fiyat belirler ve bu çerçevede beklentilerinin gerçekleşmesini takip ederler. Bununla birlikte hedef fiyatın ne kadar zaman aralığı için belirlendiği de önemlidir. Neticede beklemenin de bir maliyeti olduğu göz ardı edilmemeli. Kuşkusuz zaman maliyetinden önce şirketin ileriye dönük büyüme performansına odaklanmak gerekir. Senkron Siber Güvenlik Yazılım, istikrarlı büyüme sergileme noktasında zayıf kalıyor. Şirketin son beş yıllık mali verileri takip edildiğinde bazen azalan bazen artan bir kârlılığa sahip olduğu gözlendiği gibi zarar açıkladığı bir yılın da olduğunu gözlemekteyiz. Firma, son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde de yine zarar yazdı. Oluşan zararda satış gelirlerinin ciddi şekilde düşmesi etkili oldu. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde 21,3 milyon TL ciro elde eden Senkron bu yılın ilk çeyreğinde ise cirosunu 3 milyon TL’ye düşürdü. Satışlarını artıramaması şirketin ileriye dönük beklentilerini riske ediyor. SPK ise şirkete altı aylık mali tablolarını 11 Eylül 2023 tarihine kadar açıklaması için süre verdi. Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören şirketin sermayesinin yüzde 86’si borsada işlem görüyor. Şirket, henüz 2022 yılına ait genel kurul toplantısını da gerçekleştirebilmiş değil. 4 Ağustos 2023 tarihinde gerekli çoğunluğu sağlayamadığı için yıllık olağan genel kurul toplantısı 8 Eylül 2023 tarihine ertelendi. Yatırımcıların Borsada işlem yaparken önünü görebileceği yatırımlarda bulunması ve gereksiz risklerden kaçınması olası zararları bertaraf etmesine olanak tanıyacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 18/08/2023

 

BİST kimya, petrol, plastik sektöründe son dört çeyrek kârı en yüksek şirketler

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (18/08/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 61,00
En Yüksek: 61,35
En Düşük: 58,65
Değişim 4,01 %
FK: 8,70
PD / DD: 2,65
İşlem Hacmi 602.839.677
Toplam Adet: 10.011.481
Ağırlıklı Ort.: 60,22
Son Değer: 44,28
En Yüksek: 39,00
En Düşük: 38,38
Değişim 9,99 %
FK: 0,00
PD / DD: 6,41
İşlem Hacmi 7.330.138
Toplam Adet: 160.911
Ağırlıklı Ort.: 33,68
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)