E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrtak paylaşım forumu İstanbul'da---

Ortak paylaşım forumu İstanbul'da

Ortak paylaşım forumu İstanbul'da
10 Ekim 2022 - 12:43 borsagundem.com

TİSK tarafından düzenlenen ve "Çalışma hayatının Davos"u olarak nitelendirilen Ortak Paylaşım Forumu'nda bu yıl kamu, işçi ve işverenler sürdürülebilir çalışma hayatı için bir araya gelecek.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ortak Paylaşım Forumu'nun dördüncüsü bu yıl çalışma hayatının ulusal ve uluslararası üst düzey temsilcilerinin katılımıyla 13 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek.

Açılış konuşmasını forumun ilk oturumunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapacak.

Toplantıya, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE), Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC), BusinessEurope, OECD Nezdinde İşveren ve Sanayi Danışma Komitesi (BIAC), Birleşmiş Milletler (UN) Türkiye, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) başta olmak üzere uluslararası temsilciler de katılacak.

''Yeşil dönüşüm''

Toplantıda, sanayide sürdürülebilirliğe yaklaşım, yeşil dönüşümün sektörel etkileri ve bu kapsamda yürütülen iyi uygulamalar ile Türkiye adına atılması gereken adımların yanı sıra; "yeşil dönüşüm"ün sektörler için zorlayıcı tarafları ve yaratacağı fırsatlar da değerlendirilecek. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin yeşil dönüşüm odağı ve önceliklerinin masaya yatırılacağı panelde, hem dünya hem Türkiye adına kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme için gerekli yeşil dönüşüm stratejileri paylaşılacak.

"Sıfır Kazaya Yolculuk Projesi"

Etkinlikte her yıl ele alınan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konusu bu yıl teknoloji odağında değerlendirilecek. İSG özel oturumu altında iş yerlerinde "Sıfır Kazaya Yolculuk" sloganıyla hayata geçirilen projeler incelenecek. İş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaşam biçimine dönüştürülmesi için yola çıkılan projelere ilişkin sunumlar yapılacak. 

TİSK: Ücretler üzerindeki vergi oranları kademeli olarak azaltılmalı

 

TİSK'ten asgari ücret açıklaması

 

Asgari ücrette işçi ve işverenin talebi belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)