E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrtak mektup gönderdiler... Avrupa'da Gazze krizi!---

Ortak mektup gönderdiler... Avrupa'da Gazze krizi!

Ortak mektup gönderdiler... Avrupa'da Gazze krizi!
11 Aralık 2023 - 10:57 borsagundem.com

İspanya, Belçika, İrlanda ve Malta başbakanları, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'e mektup göndererek, İsrail'in bombardımanı altında bulunan Gazze'deki duruma ilişkin net tavır alınmasını talep etti.


İspanya Başbakanlık kaynaklarından basına yapılan açıklamaya göre, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Belçika Başbakanı Alexander de Croo, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ve Malta Başbakanı Robert Abela, AB Konseyi Başkanı Michel'e ortak mektup gönderdi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Mektupta, 14-15 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak AB Konseyi zirvesinde Gazze'deki duruma ve iki devletli çözüme ilişkin net tutum oluşturmaya yönelik tartışmanın gündeme alınması talep edildi.

GUTERRES'İN BAŞLATTIĞI GİRİŞİMDEN ETKİLENDİLER

AB dönem başkanlığı görevini aralık sonunda tamamlayacak İspanya ile 1 Ocak'ta bu görevi teslim alacak Belçika'nın öncülüğünde 4 başbakanın imzasının bulunduğu mektubun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'deki insani felakete acil çözüm bulunmasına ilişkin başlattığı girişimden etkilenerek gönderildiği belirtildi.

"AB'NİN ORTAK KARAR ALMASI GEREKİYOR"

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarını kınayan ve İsrail'in kendisini uluslararası hukuka uygun olarak savunabileceğini yineleyen 4 başbakan, diğer yandan kalıcı ateşkes, Gazze'de sivillerin korunması ve yardımların engelsiz şekilde ulaştırılmasının garanti edilmesi için AB'nin ortak karar alması gerektiğini savundu.

Diğer yandan Başbakan Sanchez'in İspanya'nın AB dönem başkanlığının yıl sonunda sona ermesi dolayısıyla 13 Aralık'ta Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze kasapları hesap verecek

 

Gazze'de insani ateşkes için baskı devam edecek

 

Washington Post: ABD, İsrail'e on binlerce ton bomba gönderdi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )11 Aralık 2023 20:31

    Bugün "Ermeni soykırımı"nı resmen tanıyan ülkeler: Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kıbrıs Rum Yönetimi, Çekya, Ermenistan, Fransa, Yunanistan, İtalya, Libya, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Hollanda, Paraguay, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Suriye, Vatikan, Venezuela, Uruguay..... dahası var ... DEMEM O Kİ, neyi  hangi olayı dünyaya kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ? Atatürk gibi millet yapacaksın. düzenli ordu donatacaksın, mücadele decek ve savaşacaksın.. Her bir karış toprağın için... Ata  x tarihde bunu bugun yapma zisek bir gün yapmak zorunda kalacağız demiş... yani son ana son dakikaya son zamana sığdırmayacaksın. bir adım atacaksın, adımının arkasında milli mücadeleni durmadan duraksamadan denize dökene kadar masaya oturmadan ilerleyeceksın misali... acı gelsede gerçek bu. millet ol, mücadele et

  • tv11 Aralık 2023 14:09

     bu ülkeleri insanlık degerlerine sahip çıktıgı için teprikler  diger dünyaliderleri bakmaylayetinmeyin artık birşeyler yapın halklar sizden bunu bekliyor sizlerde abd yönetimini ab yoneticilerini hiçe sayabilirsiniz daha neyi bekliyorsunuz