E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrtadoğu'da savaş krizi---

Ortadoğu'da savaş krizi

Ortadoğu'da savaş krizi
02 Haziran 2018 - 17:50 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a gelen mektubu sayfalarına taşıyan Le Monde gazetesi, Katar'ın Rus S-400 füze sistemi satın alması halinde savaş çıkabileceğini duyurdu

Suudi Arabistan, Katar'a savaş açmaya hazırlanıyor. Fransız Le Monde gazetesi, Katar'ın Rus hava savunma sistemi satın alması halinde Riyad yönetiminin askeri harekata kalkışacağını yazdı.

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Katar'ı savaşla tehdit ettiğini belirten gazete, FransaCumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a gelen mektubu sayfalarına taşıdı:

"Krallık hava savunma sistemini etkisiz hale getirmek için gerekli önlemleri almaya hazır, askeri harekat da buna dahil."

Le Monde, Macron'a Suudi Arabistan'dan ulaşan mektubun son dönemde yazıldığını da aktardı.

Gazete, mektupla ilgili Paris'ten veya Suudi hükümetinden bir yorum yapılmadığını da belirtiyor.

Le Monde ayrıca, Fransa ve Suudi Arabistan'ın Katar'ın Rus füze savunma sistemi almasına engel olmaya çalışacağını da vurguladı.

Moskova ve Doha yönetimi, geçen yıl askeri işbirliği anlaşması imzaladı. Rusya'daki Katar Büyükelçisi, Ocak ayında yaptığı açıklamada tarafların S-400 füze savunma sistemi satışını görüştüklerini söyledi.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkeler, 5 Haziran 2017 tarihinde Katar'ı ablukaya aldı. Riyad'ın müttefikleri Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, bir yıldır Doha yönetimine ambargo uyguluyor. Basra Körfezi'ndeki küçük yarımada ülkesi Katar'ın deniz ve kara sınırları da kapatılmış durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa03 Haziran 2018 12:00

    Savaşı bir oyun sanıyorsunuz,mecbur kalmadıkça savaş yapılmamalı,cezalandırmanın başka yolları da var.Şu sıralarda Suudilerin yalanlamadığı bir haber var.Suudi Arabistan'ın PKK'lılara ayda 200 dolar maaş ödediği yazıldı, işte bu- Türkiye'yi -bir cezalandırma yöntemidir.Buna karşı ne yapabiliriz?Dikkat ettim bizim yetkililerden de bir ses çıkmadı.Arapların Türklere karşı sessiz ve derinden bir düşmanlığı var,buna zaman zaman şahit oluyoruz.

  • yılmaz03 Haziran 2018 01:32

    yalnız bu araplarla yani bizi sırtımızdan vuranlarla hesaplaşmak için harika bir fırsat olur,israil bunları 6 günde yenmişken bizede en fazla 1-2 hafta dayanabilirler,hem,980 deki katliamın hemde 1918 filistin,hicaz cephesindeki p......erine 100 yıl sonra da olsa cezayı keseriz,ve eminim ki RABBİM bu savaşta amerikanın metresi olmuş arapları değil bizi muzaffer eyler

  • POLAT ALEMDAR02 Haziran 2018 21:07

    sen nereden biliyorsun ha la mond.

  • Türkmen eli02 Haziran 2018 18:53

    Türkiye katara yapılan saldırı türkiyeye yapılmış sayılır açıklamasını yayınlasın bu sayede tekrar kutsal toprakları geri alma şansımız doğar Mekke MedineYİ İŞGALDEN KURTARIRIZ ALLAHIN İZNİYLE

  • fafa03 Haziran 2018 12:07

    Türkiye ,Katar'a asker göndermekle hata etti, farz edelim ,Katar ,S-400 Füzelerini aldı,Suudi Arabistan da Katar'a saldırdı -hatta bizim üslerimize-bu durum Amerika'nın hayal ettiği bir fırsat olur.Ne yapacağız,Amerika'nın yağlı kuyruğuna bizi bastıracağını mı sanıyorsunuz?

  • Ebulaziz 02 Haziran 2018 23:03

    Iskembe'i kubra dedikleri bu olsa gerek

  • Mesut Şen02 Haziran 2018 22:48

    Sanki biz süper gücüz de etimiz ne budumuz ne ???Bizde s 400 alcez diye kıvranıyoruz. Osmanlıyı bertaraf eden kendi devletlerini kuranları damı biz kurtarcaz ????? Derdi olmayan bir ülkemiyiz ?????başımıza çorap mı örelim ?????? Söylediğin şeyler olursa en önde cepheye seni gönderelim ???? Gidermisin söyle gidermişin ???? Senin gibilere halk arasında şöyle derler '''Ayranı yok içmeye ,tahtarevelliyle gider tuvalete.Biraz akıllı olun be dünyayı tutan koca öküzmüyüz.

  • KILIÇ02 Haziran 2018 18:16

    üflemiş. (M)