E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları"OPEC+'nın petrol üretimi kesintisi tamamen ekonomik"---

"OPEC+'nın petrol üretimi kesintisi tamamen ekonomik"

OPEC+'nın petrol üretimi kesintisi tamamen ekonomik
13 Ekim 2022 - 08:02 borsagundem.com

Suudi Arabistan, OPEC+'nın petrol üretimi kesintisinin 'tamamen ekonomik' olduğunu söyledi

Suudi Arabistan, ABD'nin itirazlarına rağmen geçen hafta OPEC+'ın aldığı petrol üretim hedefini düşürme kararının ardından hem tüketicilerin hem de üreticilerin çıkarlarına hizmet ettiğini söyleyerek ülkesini eleştiren "gerçeklere dayanmayan" ifadeleri reddetti.

Suudi Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, OPEC+ kararının konsensüs yoluyla kabul edildiğini, arz ve talep dengesini dikkate aldığını ve piyasa oynaklığını azaltmayı amaçladığını ifade etti.

Başkan Joe Biden bu haftanın başlarında, OPEC+'ın geçen hafta petrol üretim hedefini günde 2 milyon varil azaltacağını açıkamasının ardından ABD'nin Suudi Arabistan ile ilişkileri için "sonuçlarının olacağını" söylemişti.

ABD, Suudi Arabistan'ı, Ukrayna'yı işgaline yanıt olarak Rus petrolünün fiyatına Batı'nın bir üst sınır getirilmesine karşı çıkan Moskova'ya boyun eğmekle suçluyor.

İsmi açıklanmayan bir yetkiliden alıntı yapılan Suudi dışişleri bakanlığı açıklaması, petrol kesintisinin "tamamen ekonomik bağlamını" vurguladı.

Açıklamada ayrıca, kesintilerin bir ay ertelenmesinin istendiği ABD ile istişarelere de atıfta bulunuldu.

Küresel petrol üretimi eylülde arttı

 

Rusya'dan petrol üretimine ilişkin açıklama

 

Petrol, temkinli hareket ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)