E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC üretimini artırmakta zorlanıyor---

OPEC üretimini artırmakta zorlanıyor

OPEC üretimini artırmakta zorlanıyor
11 Şubat 2022 - 12:16 borsagundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) OPEC+ üyelerinin petrol arzlarını artırmakta zonlandıklarını, bu durumunda enerji piyasasında oynaklık riskini artırdığını ve fiyatları yukarı ittiğini bildirdi.

IEA bugün yayınladığı petrol piyasası raporunda, OPEC+ üyelerinin petrol arzlarını söz verdikleri gibi artırmakta zonlanmalarının fiyatları 2014 yılından bu yana görülen en yüksek seviyelere taşıdığını belirtti.

OPEC+ üyelerinin petrol arzlarının taahhüt ettimleri miktarın 900 bin varil/gün altında kaldığını belirten IEA, OPEC+ üyelerinin belirlenen kotalara uyum oranlarının yüzde 127 olduğuunu vurguladı.

Suudi Arabistan ve BAE'nin daha fazla petrol pompalamaları halinde petrol piyasasındaki oynaklığın yatışabileceğina işaret eden IEA, İran'a yaptırımların kaldırılması halinde de ek 1,3 milyon varil/gün İran petrolünün piyasaya gelebeliceğine dikkat çekti.

IEA raporunda küresel petrol üretiminin Ocak ayında 560 bin varil/gün artarak 98,7 milyon varil/güne çıktığını belirtirken, 202 yılında OPEC+ dışı üreticilerin arzının 2 milyon varil/gün, OPEC+ üyelerinin arzının ise anlaşmayara tam uyum olur ise 4,3 milyon varil/gün artacağıın tahmin etti.

2021 yılı için küresel petrol talebi büyüme projeksiyonunu 100 bin varil/gün yükselterek 5,6 milyon varil/güne çıkaran IEA, 2022 için petrol talebi büyüme tahminini ise 100 bin varil/gün azaltarak 3,2 milyon varil/güne indirdi.

Petrol haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

 

Küresel petrol üretimi Ocak ayında arttı

 

DoE petrol stoklarında artış beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)