E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor---

Petrol haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Petrol haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor
11 Şubat 2022 - 09:06 borsagundem.com

Petrol, piyasaların İran nükleer anlaşmasına odaklanması nedeniyle Aralık ayından bu yana ilk defa haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Petrol fiyatları, piyasaların İran ile nükleer anlaşma ihtimaline ağırlık vermesi Aralık ortasından bu yana ilk defa haftayı kayıpla kapatmasına neden oluyor.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında bu hafta yüzde 3’e yakın düşüş kaydederek varil başına 90 dolar civarında dalgalanıyor. ABD ve Avrupa’dan yetkililer nükleer anlaşma sürecinde tarafların sona yaklaştığını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, çarşamba günü yaptığı açıklamada sağlanacak anlaşmanın tüm tarafların endişelerini gidereceğini belirtmişti.

DBD Bank Enerji Analisti Suvro Sarkar, İran anlaşmasının piyasalar tarafından çok yakından takip edildiğini belirterek, “Petrol piyasaları şu an konsolide oluyor ve yeni haberleri bekliyor. Traderlar bekle ve gör modunda” dedi.

Mart vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 0,2 düşüşle 89,73 dolara geriledi.

Nisan vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,3 düşüşle varil başına 91,18 dolara indi.(Bloomberght)

Küresel petrol üretimi Ocak ayında arttı

 

ABD'nin ham petrol stokları azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)