E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC+ Komitesi'nden kademeli üretim artışı önerisi---

OPEC+ Komitesi'nden kademeli üretim artışı önerisi

OPEC+ Komitesi'nden kademeli üretim artışı önerisi
01 Temmuz 2021 - 20:04 borsagundem.com

Rusya ve Suudi Arabistan'ı içeren OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, yılın geri kalanında kademeli üretim artışı önerdi

OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, yıl sonuna kadar petrol üretiminde kademeli bir artış tavsiye etti ve fiyatlar iki yılın en yüksek seviyesinde işlem görse bile arzı sıkı bir şekilde tutacak bir anlaşmanın önünü açtı.

Rusya ve Suudi Arabistan'ı içeren OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi, grubun Ağustos'tan Aralık'a kadar günlük 400.000 varil artış yapmasını tavsiye etti.

Panel ayrıca, üretim kesintisi anlaşmasının süresinin Aralık 2022'ye kadar uzatılması gerektiğini de önerdi. Geçen yıl pandeminin ilk dalgasının zirve yaptığı dönemde yapılan mevcut anlaşma, Nisan ayında sona erecek.

UBS Group emtia analisti Giovanni Staunovo, OPEC+ anlaşmasının ön detaylarının ortaya çıkmasından sonra, fiyat tepkisi her şeyi yanıtlayacak. Arz artışı piyasa katılımcılarının beklediğinden daha az olacak ve talebin hala Ağustos ayına kadar artması bekleniyor" yorumunu yaptı.

Dardanel, G. Kallimanis'i devralmak için anlaşma imzaladı

Avrupa borsaları günü artıda kapattı

BIST 100'de günün kazandıran ve kaybettiren hisseleri

Borsa İstanbul'da risk iştahı geri geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)