E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNuman Kurtulmuş'tan Erdoğan açıklaması---

Numan Kurtulmuş'tan Erdoğan açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Erdoğan açıklaması
29 Şubat 2016 - 19:36 borsagundem.com

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. İşte konuşmasından satır başları: 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI
Sayın Cumhurbaşkanımız, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur. Herkes Türkiye'de herhangi bir mahkeme kararına karşı görüşünü ifade edebilir. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Kaldı ki sayın Cumhurbaşkanımız, bu görüşlerini Anayasa Mahkemesi karar almadan önce değil, kararını aldıktan sonra ifade etmiştir. Dolayısıyla bunu tabii seyri içinde herhangi bir mahkemenin almış olduğu karara karşı kendi görüşünü, kendi konumunu tespit etmesi olarak görmek yerindedir. Yoksa Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurulara karşı bir müracaat mercii olmasını ortadan kaldıracak bir görüş değildir. Zaten bu adımı atan sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir

CERATTEPE'DEKİ OLAYLAR
Herhangi bir olay karşısında hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın görüşleri bellidir. Buradan bir ayrılık meselesi çıkarmak doğru değildir. Gezi parkı eylemlerinin nasıl kısa bir sürede çarpıtıldığı, Türkiye'nin nasıl köşeye sıkıştırılmak istendiğini gördük. Erdoğan'ın görüşmeleri bu doğrultudadır.

SURİYELİ MÜLTECİLER
Türkiye'ye kullandırılacak 3 milyor euro yardım gündeme gelecek. Şunu söylemek gerekiyor ki zaten Türkiye yardımlarını yapıyor. Türkiye'nin projesi yokmuş gibi bir algı oluşturmak doğru değildir. Yapılacak zirvede hepsi konuşulacak.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI
Bu parlamento yeni bir anayasa yapmazsa ne yaparsak yapalım hiçbir şey yapmamış demektir. Şimdiye kadar hep askerler Anayasa yaptı. Anayasanın nasıl yapılacağı gayet açıktı. Son derece iyi niyetli bir şekilde bütün partilerin eşit mesafede katıldığı bir oluşuma TBMM Başkanı öncülük etti. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bugün yeniden anayasa yapım süreci başlamıştır. Süreçten kaçanlardan millet hesap sorar. Gerekli sayısı bulunmaza referanduma gider ve halkın oyuyla geçmiş olur. Sayın Kalın bu yolu söylüyor. Ümidimiz herkesin samimi olması. Sadece Ak Parti değil, tüm partiler seçmenlerine söz verdi. Herkes görüşlerini dile getirsin. Birbirimizi ikna edelim, millete gidelim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist02 Mart 2016 13:17

    devletin en tepesindeki şahıs "ben anayasa kararını tanımıyorum " diyor.daha neyin açıklamasını yapıyorsun.

  • ALİ01 Mart 2016 10:29

    elbette herkes görüşünü açıklayabilir, ancak anayasanın kendisine verdiği yetkiyle cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan birinin , anayasa hakkında böyle konuşması yadırganacak bir durum,

  • yazık01 Mart 2016 00:50

    Erbakan hocanın kemikleri sızlıyodur şimdi.

  • yusuf yıldız01 Mart 2016 00:12

    az bi delikanlı olun be..cum.başkanı görüşünü dile getirmiş ama ardındanda kararı tanımadığını söyleyip adeta mahkemeye posta koymuştur..mahkemeleri halkın gözünde sıradanlaştırma gibi büyük bir tehdidin altına sokmuştur..

  • Eyyp197829 Şubat 2016 22:53

    Sizin isteğiniz sadece Türklere ola anayasada Kürtler için hiç bir şey yok

  • SEÇMEN.29 Şubat 2016 22:30

    Evet doğeu söylüyorsun yeni bir ANAYASAYA ihtiyacı var ülkemizin ama BAŞKANLIK SİSTEMİNE karşıyız. bunuda böyle bilin.bir akp li olarak sizleri uyarıyorum birdahaki sefere seçimlerde bukadar oyda bulamazsınız.

  • ibo29 Şubat 2016 22:23

    helal olsun artvinli uşaklara sana gaz atanı sana cop atanı unutmayın

  • Seçmen29 Şubat 2016 22:00

    Evet ülkemizin bir anayasaya ihtiyacı var, Başkan'a değil.....

  • exper29 Şubat 2016 20:41

    Tek adam yönetim şekli olan Başkanlık bugün bu ülkede olsaydı; acaba AYM nin bugün hali nice olurdu?

  • Vatandaş29 Şubat 2016 20:38

    Adalet bir gün herkese lazım olabilir, Unutmamak lazım.

  • Cüneyt 29 Şubat 2016 20:31

    Şunu açık söyleyin ki sizin bana'yasa ya ihtiyacınız var...

  • emin guney29 Şubat 2016 20:05

    Hey gidi Has parti günleri hey! Allahım sen ne büyüksün, nelere kadirsin...