E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNikel düştü, bakır çok az arttı---

Nikel düştü, bakır çok az arttı

Nikel düştü, bakır çok az arttı
06 Mart 2024 - 09:00 borsagundem.com

Nikel, Endonezya'dan gelen arzın artacağı beklentisiyle düştü, bakır çok az arttı

Nikel fiyatları, Endonezya'dan gelen arzın daha iyi olması beklentisiyle düşerken, istikrarlı ABD doları ve önde gelen tüketici Çin'den gelen politika desteği eksikliği piyasa hissiyatını baskıladı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli nikel, TSİ 7.06'da %1 düşüşle 17.585 dolar/tona gerilerken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs nikel kontratı, %2 düşüşle 134.680 yuan'/tona (18.707,89 dolar) indi.

Endonezya Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili dün yaptığı açıklamada, Endonezya'nın 120'den fazla maden şirketinin madencilik üretim kotası taleplerini onayladığını ve onay sürecini bu ay tamamlamayı hedeflediğini söyledi.

Çinli bir trader, açıklamanın bu yıl onay sürecinde yaşanan gecikme nedeniyle cevher sıkıntısına ilişkin endişeleri kaldırdığını belirtti.

Analistler, Çin'in Mart ve Nisan aylarında olağan sezonluk inşaat zirve dönemine girmesine rağmen, Çin'in inşaat sektöründeki yükselişe dair çok az işaret nedeniyle endüstriyel metallere yönelik talep endişelerinin ortaya çıktığını belirtti.

LME'de bakır %0,1 artışla 8.501,50 dolar/tondan işlem gördü. SHFE'de bakır %0,22 düşüşle 69.030 yuan/tona indi.

Dalian'da demir cevheri, zayıf temellerin hakim olmasıyla düştü

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, zayıf seyreden çelik piyasası ve Çin'de büyük teşviklerin olmayışı nedeniyle zayıflayan hissiyatın baskısıyla geriledi.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,74 düşüşle 877 yuan/ton (121,82 dolar) seviyesinde tamamladı.

Analistler, trader'ların önemli toplantının ardından tekrar gerçeğe odaklandıklarını ve demir cevheri fiyatlarının zayıf çelik piyasasından kaynaklanan baskıyı daha da hissedebilireceğine işaret etti.

Dün Çin'deki politika yapıcılar, Ulusal Halk Kongresi (NPC) sırasında yıl için temel ekonomik hedefleri belirledi.

Ana rakamlar büyük ölçüde piyasa beklentileriyle uyumluydu ve metal tüketimine fayda sağlayacak daha büyük teşvik arayanları hayal kırıklığına uğrattı.

Singapur Borsası'nda Nisan ayı demir cevheri, %0,36 artışla 114,85 dolar/tona yükseldi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda çelik göstergeleri, zayıf talep nedeniyle geriledi. İnşaat demiri %0,56, sıcak haddelenmiş rulo %0,57, filmaşin %1,22 ve paslanmaz çelik %0,69 düştü.

Petrolde düşüş sürüyor

 

Altında rekor yükselişin ardından denge arayışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)