E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNehammer: Rusya'dan gaz almak ahlaki değil ama gerçek---

Nehammer: Rusya'dan gaz almak ahlaki değil ama gerçek

Nehammer: Rusya'dan gaz almak ahlaki değil ama gerçek
05 Eylül 2023 - 03:30 borsagundem.com

Avusturya Devlet Televizyonu ORF’e konuşan Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rus doğalgazını almaktan başka yolunun olmadığını belirtti. Nehammer, 'Ahlaki değil ama gerçek' ifadelerini kullandı

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rusya'dan gaz almanın 'ahlaki açıdan hoş olmayan' bir şey olduğunu, ancak ülkenin enerji arzının güvenliğini sağlamak için başka bir yolun olmadığını söyledi.

Avusturya Devlet Televizyonu ORF’e konuşan Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rus doğalgazını almaktan başka yolunun olmadığını belirtti.

''ÖNCELİĞİMİZ ARZ GÜVENLİĞİ''

"Bir numaralı öncelik arz güvenliğidir. Bu bozulursa sistem bozulur, enerjinin üretimi ve insanlara arzı da bozulur. Onun için mesele, öncelikli olarak, enerji arz güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili” diyen Nehammer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hoş değil. Ahlaki açıdan hoş değil ama gerçek. Ve başbakan olarak bunu yapmak benim sorumluluğum."

''RUSYA'YA OLAN ENERJİ BAĞIMLILIĞINI AZALTIYORUZ''

Başbakan Nehammer, Avusturya'nın Rusya'dan enerji ithalatına olan bağımlılığını 2022'den itibaren azaltmaya başladığını ve daha fazla tedarikçiye sahip olabilmek için Almanya ve İtalya üzerinden teslimatları artırmak üzerine çalıştıklarını anlattı.

Nehammer, Avusturya petrol ve gaz şirketi OMV’nin, Rus enerji devi Gazprom ile 2040 yılına kadar olan tedarik sözleşmelerinin olduğunu hatırlatarak, bu sözleşmeleri sonlandırılmasının Avusturya için çok pahalı olacağını belirtti.

Avusturya petrol ve doğalgaz şirketi OMV'nin CEO'su Alfred Stern, Temmuz ayında, ülkeye tedarik edilecek gazın büyük bir kısmını Rusya'dan almaya devam edeceklerini, enerji ihtiyaçlarını karşılamak için diğer alternatif sözleşmeleri güvence altına almasına rağmen Gazprom ile uzun vadeli sözleşmeyi sonlandırmayı planlamadığını söylemişti.

ABD, Rusya enerji güvenliği için daha fazlasını yapmalı

 

Rusya Enerji Bakanlığı: Avrupa ve Çin, ilave kömür talebinde bulunmadı

 

Rusya Enerji Bakanı Novak: Petrol piyasası hâlâ kırılgan

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)