E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivMusk duyurdu: Artık Bitcoin ile Tesla satın alabilirsiniz...---

Musk duyurdu: Artık Bitcoin ile Tesla satın alabilirsiniz...

Musk duyurdu: Artık Bitcoin ile Tesla satın alabilirsiniz...
24 Mart 2021 - 10:39 borsagundem.com

Tesla satışlarında yıl sonu itibarıyla Bitcoin üzerinden de ödeme kabul edeceklerini açıklayan Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın bu haberinin ardından Bitcoin fiyatı hareketlenerek %3’ün üzerinde artış yaşandı.

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada müşterilerin Tesla satışlarında ödemeleri Bitcoin üzerinden de yapabileceklerini duyurdu.

Musk, "Tesla yalnızca dahili ve açık kaynaklı yazılım kullanıyor ve Bitcoin'leri doğrudan çalıştırıyor. Tesla'ya ödenen Bitcoin, para birimine dönüştürülmeksizin Bitcoin olarak saklanacak. Bitcoin ile ödeme özelliği, ABD dışında bu yılın sonlarında kullanılabilecek" ifadelerini kullandı.

Bazı Bitcoin yatırımcılarının hedefi de, yatıırmların değerini mal karşılığında değiştirebilmeleriydi. Bu açıdan, Tesla'nın aldığı bu karar Bitcoin uzmanları için olumlu bir anlam ifade ediyor.

MUSK'IN AÇIKLAMASINDAN SONRA BITCOIN FİYATLARI HAREKETLENDİ

Zirve fiyatlarından %11’den fazla değer kaybeden Bitcoin bu haberle hareketlendi ve %3’ten fazla artış gerçekleşti. Lider kripto para birimi Bitcoin, 55.200 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Öte yandan, Tesla'nın internet sitesinde de Bitcoin yoluyla ödeme yapmak isteyenler için bir rehber yayınlandı.

Bitcoin'de düşüş sürecek mi? Son durum...

 

Bitcoin yatırımcıları sert fiyat dalgalanmalarına hazır olmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS24 Mart 2021 16:47

    Bitcoin denen pisliği çıkaranın

  • Hmm24 Mart 2021 13:22

    Ne bekliyorsunuzki bitcoini speküle etmek için elinden gelen herşeyi yapıyor. Amaç ülke parabirimlerinden şirket para birimlerine geçiş bu saçmalığın bir an önce bitirilmesi gerek.