E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin yatırımcıları sert fiyat dalgalanmalarına hazır olmalı---

Bitcoin yatırımcıları sert fiyat dalgalanmalarına hazır olmalı

Bitcoin yatırımcıları sert fiyat dalgalanmalarına hazır olmalı
23 Mart 2021 - 12:20 borsagundem.com

Son dönemin en riskli ve en fazla kazandıran yatırım yöntemi olan Bitcoin 2021 yıl sonuna kadar 300 bin dolara kadar ulaşabilir. Ancak bu yükseliş gerçekleşirse %80 ila %90 arasında bir düşüşe neden olacak Bitcoin kışı ihtimali de artıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin fiyatları yakında 300 bin dolara ulaşabilir. Ancak kripto borsası BTCC’nin Kurucusu ve Eski CEO’su Bobby Lee’ye göre bu sınıra ulaşılmasının artından Bitcoin karanlık bir döneme girebilir.

Lee CNBC’deki röportajına göre Bitcoin’in dört yıllık boğa piyasası döngüsüyle çalışma eğilimi olduğunu belirtti. Kripto para biriminin 2013 ve 2017 yıllarındaki büyük sıçramaları ve bu yıl son dönemlerde gerçekleşen dalgalanmalar dünyanın en değerli kripto para birimi için en son yükseliş temsil ediyor.

Bununla birlikte, söz konusu modelin doğruluğu kanıtlanırsa, 2009'da oluşturulan varlık için bir nadas döneminin de iki veya üç yıl sürebileceği ihtimaller arasında. Lee emin olmamakla birlikte "eğer tarih tekerrür ederse" Bitcoin’in yükselişinin kuruluşundan bu yana şimdiye kadar öngörülebilir bir model izlediğini belirtiyor.

Lee röportajında, “Tarih tekerrür eder mi bilmiyorum ama bildiğimiz şey Bitcoin boğa piyasası döngülerinin dört yılda bir geldiği ve bu döngülerin oldukça büyük olduğu” ifadelerine yer verdi.

Lee, Bitcoin'in yaz sonuna kadar 100.000 dolara ulaşabileceğini ve 2021 sonunda olası değerinin 300.000 dolara ulaşabileceğini öngördü.

Yıl sonunda Bitcoin’in olası bir 10 katlık dalgalanma geçirmesinin ardından, diğer iki boğa aşamasındaki hareketlere bağlı kalınması halinde kripto para biriminin değerinin gerçek dünyadaki fiyatlarına geri düşmesi muhtemeldir.

Emin olmak için tekrar bakıldığındaysa, Bitcoin'in son on yıldaki boğa piyasası ticaret modelleri istatistiksel olarak sağlam bir örnek boyutu sunmuyor. Ancak kripto para birimi değerinin çöküşüne kadar iyimser yatırımcıların tutunduğu bir varlık birimi olabilir.

Lee, "Boğa piyasası döngüleri gelir ve gider ve boğa piyasasının zirvesinden sonra, kaçınılmaz olarak biraz düşebilir ve işte o zaman balon patlar" dedi.

Bitcoin 2021'de şu ana kadar %96 değer kazanırken, Dow Jones Endeksi yıllık bazda yaklaşık %7'lik, S&P 500 Endeksi %5'lik, Nasdaq Endeksi ise %4'lük kazanç getirdi. Altınsa %8’in üzerinde bir düşüş gösterdi.

Lee Bitcoin yatırımcılarına yaptığı uyarıda, "Kripto endüstrisinde biz buna ‘Bitcoin kışı’ diyoruz ve bu süreç iki ila üç yıl sürebilir. Yani zirve yaptıktan sonra insanlar, Bitcoin’in değerinin tüm zamanların zirvesinden %80 ila %90 kadar düşebileceğinin farkında olmalıdırlar" dedi.

Bitexen verilerine göre Salı günü son kontrolde Bitcoin saat 12:10 itibariyle %3,74 düşüşle 428.368,6600 Türk Lirası’ndan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda belirsizlikler sürüyor

 

Borsa ve dövizde nasıl bir seyir bekleniyor?

 

Enflasyon endişeleri olağanüstü alım fırsatları yaratıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)