E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüritlerine tecavüzden yargılanan şeyhe 62 yıl hapis---

Müritlerine tecavüzden yargılanan şeyhe 62 yıl hapis

Müritlerine tecavüzden yargılanan şeyhe 62 yıl hapis
21 Aralık 2018 - 22:48 borsagundem.com

Konya’da beş kişiye tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanan 65 yaşındaki ‘tarikat şeyhi’ S.I.’ya 62 yıl hapis cezası verildi.

Başbakanlık İletişim Merkezi’ne bu yılın başlarında şikayette bulunan bir kişi, sohbetlerine katıldığı tarikatın kendisini ‘sözde halife’ diye tanıtan şeyhinin erkek müritlerine cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürmüştü.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan S.I., 2008-2017 yıllarında 17 ve 22 yaşları arasında beş erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, şeyh hakkında 70 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mütalaada da S.I.’ya 68 yıl istenmişti.

‘İftira attılar’

Davanın bugünkü karar duruşmasında savunma yapan S.I. şunları söyledi: “Davaya sonradan şikayetçi olarak katılan mağdurun iddialarını kabul etmiyorum. Birkaç kez sohbete gelmişti. Onun dışında kendisiyle görüşmemiz olmadı. Sonradan bilerek mağdur yapılan bir şahıstır. Hakkımdaki iddialar asılsızdır.”

Mahkeme heyetinin son sözünü sorması üzerine I., kendisine iftira atıldığını ileri sürerek şunları kaydetti: “İftira ateşten bir gömlektir. Bu gömlek bana giydirilmeye çalışılmıştır. Hakkımda ifade veren kardeşlerimin iddialarını kabul etmiyorum. 10 aydır cezaevindeyim. Eşim rahatsız, o nedenle benim bakımıma ihtiyacı var. Vereceğiniz karara saygılıyım. Mahkemenizin en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Benim hakkımdaki iddiaların haram olduğunu biliyorum. Onlara haram olduğunu söylemiştim. Beraatimi talep ediyorum.”

Yaşı kadar ceza

Mahkeme heyeti, cinsel saldırıya uğradığını söyleyen kişilerden birinin şikayetinden vazgeçtiğini belirterek adına açılan kamu davasının düşmesine karar verdi.  

Heyet, S.I.’nın beş kişiye yönelik ‘cinsel istismar’ suçlarını işlediğine hükmederek 61 yıl  üç ay hapis cezası verdi. Bilgisayarında çıkan videolar için de sanığa ‘müstehcenlik’suçundan bir yıl hapis cezası ile 100 lira adli para cezası verildi.

İstismara yardıma beş yıl

S.I.’nın bir kişiye istismarda bulunurken kendisine yardımcı olduğu ileri sürülen ve tutuksuz yargılanan M.K.’ya da ‘cinsel istismara yardım etmek’ suçunda beş yıl hapis cezası verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum22 Aralık 2018 00:45

    Bu soytarıların peşine takılıp şeyh diye tapanlarda kabahat, ancak ne acıdır ki başına sarık geçirip sakal uzatıp ortalıkta boy gösteren ve medya ile iktidar tarafından yüceltilen o kadar çok şeyh ve tarikat var ki, bu ne ilk ne de son, daha birkaç sene önce islamcı yazar üzülmez, ondan önce müslüm gündüz, bursa da yine bir tarikat şeyhi hepsi tecavüzle anıldı, bir diğeri popüler cübbe giyen soytarı da buna kılıf bulmuş bademleşme diyordu, ve bu sapık zihniyet malesef ülkemizde etrafına mürit toplayabiliyor, cehalet bu ülkenin en büyük sorunudur ve iktidar bununla ilgili en ufak bir mücadele vermiyor, dersin ki cehalet bu ülkede devlet politikası haline getirilmiş, salmışlar mileti hacı hoca, şeyh ve tarikatların peşine mevlam kayıra... elin oğlu uzayda yeni gezegenler arayışında, biz ise okul koridorlarına zikirmatik yerleştirmekle meşgulüz, imamın fikri neyse zikiri de odur misali....

  • Derun özer22 Aralık 2018 04:37

    Kesinlikle katılıyorum kardeşim , benlar soytarıdan başka hiçbirşey değiller