E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMucize çocukların yeniden doğuşu---

Mucize çocukların yeniden doğuşu

Mucize çocukların yeniden doğuşu
12 Şubat 2023 - 12:24 borsagundem.com

Minik bedenlerin enkazdan sağ çıkarılması tüm Türkiye'yi mutluluğa boğuyor. O mucize isimlerden Aysima ve Yiğit 160. saatte, Hamza ve Fatih 158. saatte kurtarıldı

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin üzerinden 7 gün geçti. Umutlar azalıyor derken 7. günde özellikle enkazdan sağ olarak çıkarılan çocuklar umutların yeniden yeşermesini sağladı. Enkazdan çıkarılan her çocuk tüm Türkiye'yi sevinç gözyaşlarına boğarken "Umut asla kesilmez" sözünü de teyit etti bir kez daha...

Ekiplerin çalışmaları sonucunda depremden 160 saat sonra enkazdan 10 yaşındaki Aysima Baltacı ve Hatay'da 9 yaşındaki Yiğit158 saat sonra Fatih Esmerli ve Yavuz adında 3 yaşındaki çocuk kurtarıldı.

151 saat sonra Hacı Ahmet Eyice kurtarıldı

Bir müjdeli haber de Adıyaman'dan geldi. Kurtarma ekipleri 7 yaşındaki Hacı Ahmet'i sapasağlam enkazdan çıkardı. Cumhuriyet Mahallesi Narlıkuyu Sitesi'ndeki 8 katlı A Blok'ta arama-kurtarma çalışması yapan AFAD, TTK ve UMKE ekiplerinin, "Beni duyan var mı? Beni duyuyorsan; 3 kere yere vur" şeklindeki seslenişe, enkazdan karşılık geldi. Ekipler, 151 saat sonra enkazdan Hacı Ahmet Eyice'yi sağ olarak çıkardı. İlk müdahale sonrası Eyice, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

NİZİP'TE DEPREMİN 146. SAATİNDE BİR ÇOCUK ENKAZDAN KURTARILDI

Öte yandan depremin 146. saatinde Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından bir çocuk yaralı olarak çıkarıldı.

Fatih Sultan Mahallesi'ndeki 6 katlı Furkan Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından Eylül Kılıç isimli kız çocuğunun sesi duyuldu.

Yaklaşık 9 saatlik çalışmanın ardından ulaşılan Kılıç, depremin 146. saatinde enkazdan çıkarılarak çevredekilerin tekbir sesleri eşliğinde hastaneye kaldırıldı.

Küçük kızın, deprem gecesi teyzesinin evine misafirliğe geldiği, ailesine de "Yarın kar tatili var, burada kalmak istiyorum" dediği öğrenildi.

Hamza bebek de kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem bölgesindeki arama- kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Kışla Saray Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde yıkılan bir binada çalışma yaptı. Enkazın içerisine giren bir itfaiyeci, ağlayan bir bebeğin sesini duydu.

Enkaz altında kaldığı tespit edilen 7 aylık Hamza bebek, ekiplerin çalışması sonucu, depremden 140 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Hamza bebek, ambulansa alınarak tedavisi için hastaneye götürüldü.

Bakan Koca duyurdu

Hatay'da da arama-kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekipler, 150'nci saatte yıkılan Konak Apartmanı'nın enkazından 5 yaşındaki Dada isimli kız çocuğunu sağ olarak çıkardı.

Kütahya Belediyesi İtfaiyesi ekiplerince kurtarılan kız çocuğu, tedavi altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kurtarılan kız çocuğunun sedye ile ambulansa taşındığı anı, Twitter'dan paylaşarak, "150'nci saat müjdesi, az önce ekipler tarafından kurtarıldı. Umut hep var" dedi. 

Hatay'da Ömer ile annesi depremden 150 saat sonra kurtarıldı



"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da, arama kurtarma ekipleri, depremin 150. saatinde anne ile küçük oğlunu enkazdan kurtardı. Pendik Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Pendik Belediyesi Arama kurtarma ekipleri (PEAK), Hatay Antakya Ürgenpaşa Mahallesi Şehit Turan Caddesi Ali Sayar Meslek Lisesi karşısındaki enkazdan ses duydu. Bunun üzerine beraberindeki Ankara İtfaiyesi, jandarma ve diğer görevlilerle harekete geçen ekipler, sabah 09.20'de Ömer'i çıkardı. Çalışmalarını sürdüren ekipler, Ömer'in annesini de enkazdan kurtardı.

Kahramanmaraş'ta 3 yaşındaki çocuk depremden 158 saat sonra kurtarıldı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 3 yaşındaki çocuk 158 saat sonra enkazdan çıkartıldı.

Depremde yıkılan Yeşilada Apartmanı'nda kurtarma çalışmalarına devam eden Tacikistanlı ekip, Yavuz adında 3 yaşındaki çocuğa ulaştı.

Sağlıklı olduğu gözlenen çocuk, yıkımın 158. saatinde sevinç gözyaşlarıyla ambulansa bindirildi.

Çevredekilerin alkışladığı Yavuz, hastaneye götürüldü.

Hatay'da babasının kurtarıldığı enkazdan depremin 159. saatinde kızı da çıkarıldı

Merkez Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'ndeki 6 katlı Daloğlu Apartmanı'nda, arama kurtarma çalışması gerçekleştiren ekipler, depremin 158. saatinde kurtardıkları Gökhan Uğurlu'nun 10 yaşındaki kızının da yerini tespit etti.

Ekiplerin çalışması sonucu depremin 159. saatinde 10 yaşındaki Zeynep Uğurlu da enkazdan çıkarıldı.

Hatay'da 13 yaşındaki çocuk depremin 158. saatinde enkazdan kurtarıldı

Hakkari'den depremin en çok hasar verdiği kentlerden Hatay'a görevlendirilen UMKE görevlileri, diğer ekiplerin desteğiyle Gazi Mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesi'ndeki Özdemir Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüttü.

Ekipler, depremden 158 saat sonra Fatih Esmerli'yi yıkıntıların arasından kurtardı. Ambulansa taşınan çocuk, hastaneye kaldırıldı.

Jandarma Özel Harekat ekibi, Adıyaman'da depremden 160 saat sonra bir çocuğu enkazdan kurtardı

Bitlis'ten, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Adıyaman'a giden Bitlis Jandarma Özel Hareket (JÖH) Tabur Komutanlığı görevlileri, 10 yaşındaki Aysima Baltacı'yı depremden 160 saat sonra enkazdan sağ çıkardı.

Ekiplerin çalışmaları sonucunda depremden 160 saat sonra enkazdan kurtarılan 10 yaşındaki Aysima Baltacı, ambulansla hastaneye götürüldü.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerince Adıyaman'da kurulan sahra hastanesini ve farklı noktalarda hizmet veren acil müdahale ünitelerini ziyaret etti, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Hatay'da 9 yaşındaki Yiğit, 160 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde çöken binanın enkazında kalan 9 yaşındaki Yiğit Şahan kurtarıldı.

Rize'den bölgeye giden Çayeli Oyak Beton, Rize gönüllü kurtarma ekibi, Pendik ve Kartal gönüllü kurtarma timi, Antakya'nın Narlıca Mahallesi'nde ses gelen enkaza yoğunlaştı.

Ekiplerin çalışması sonucu 9 yaşındaki Yiğit Şahan, depremden yaklaşık 160 saat sonra kurtarıldı.

Yiğit, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Ekiplerin Yiğit'i konuşarak sakinleştirmesi ve çocuğun kurtarılma anı cep telefonuyla kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)