E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB: Suriye'nin kuzeyinde 6 hedef imha edildi---

MSB: Suriye'nin kuzeyinde 6 hedef imha edildi

MSB: Suriye'nin kuzeyinde 6 hedef imha edildi
08 Ekim 2023 - 22:49 borsagundem.com

MSB, Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatında 6 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik hava harekatları düzenlendiği, icra edilen hava harekatlarıyla BTÖ tarafından kullanılan petrol tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen sığınak ve barınaklardan oluşan 6 hedefin imha edildiği belirtildi.

Harekatın, PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinde halklara ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda düzenlendiği bildirildi.

İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır" denildi. 

MSB teröristlere düzenlenen operasyonunun görüntülerini paylaştı

 

MSB: 58 terörist etkisiz hale getirildi

 

MSB duyurdu: 26 terörist etkisiz hale getirildi

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)