E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMossad: Rusya'nın İran'a gelişmiş silah sağlamasından endişe duyuyoruz---

Mossad: Rusya'nın İran'a gelişmiş silah sağlamasından endişe duyuyoruz

Mossad: Rusya'nın İran'a gelişmiş silah sağlamasından endişe duyuyoruz
10 Eylül 2023 - 20:23 borsagundem.com

İsrail gizli istihbarat servisi Mossad'dan yapılan açıklamada Rusya'nın İran'a gelişmiş silah sağlamasından endişe duydukları ifade edildi

İsrail Dış istihbarat Teşkilatı Mossad Başkanı David Barnea, dünya çapında İsraillilere ve Yahudilere yönelik İran'ın arkasında yer aldığı 27 saldırıyı engellediklerini ileri sürdü.

İsrail Dış istihbarat Teşkilatı Mossad Başkanı David Barnea, Rusya'nın İran'a gelişmiş silah sağlamasından ve "bunun varlıklarının sonunu getirmesinden endişe duyduklarını" söyledi.

Barnea, ülkesinde düzenlenen bir terörle mücadele konferansında yaptığı konuşmasında, "İran'ın Rusya'ya, Ukrayna saldırısında kullanması için kısa ve uzun menzilli füzeler, insansız hava araçları (İHA) satmaya çalıştığını ancak bunu engellediklerini" belirtti.

Tahran'ın gelecekte başka silahlar satma niyetinde olduğunu bunu da engelleyeceklerini dile getiren Barnea, "Korkumuz şu ki; Ruslar da bunun karşısında İranlılara gelişmiş silahlar verecek. Bu da barışımızı hatta buradaki varlığımızı tehlikeye atabilir." diye konuştu.

Mossad Başkanı, teşkilatının uluslararası ortaklarıyla İran'ın arkasında yer aldığı İsraillileri ve Yahudileri hedef alan 27 saldırıyı önlediklerini savundu.

İran'a "bedel ödetmenin zamanı geldiğini" dile getiren Barnea, İran'a bu bedelin "sahadaki işbirlikçilerinden en üst rütbelere kadar, İran'ın derinliklerinde hatta Tahran'da ödetilebileceği" tehdidinde bulundu.

İran'ın Rusya'ya Ukrayna saldırısında kullanması için "kamikaze" diye isimlendirilen silahlı İHA'lar sattığı yönünde geçmişte çok sayıda haber çıkmıştı. İsrail güvenlik makamları, İran-Rusya askeri işbirliğinin artmasını tehdit olarak nitelemişti.

Eski Mossad Başkanı: İsrail ikiye bölünmüş bir ülke haline geldi

Türk istihbaratı, Mossad operasyonunu nasıl engelledi

ABD ile İran arasında gayri resmi anlaşma

Netanyahu, ABD ile İran arasındaki anlaşmayı eleştirdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Eylül 2023 22:36

    Sizler her türlü silahları yandaşlarınızdan alınca iyi başkası alınca ortalığı bir birlerine katıyorsunuz.Keşke rusya iran balistik nükleer silahlar da verse ne güzel olur idi.