E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den faiz tahmini---

Morgan Stanley'den faiz tahmini

Morgan Stanley'den faiz tahmini
05 Nisan 2024 - 09:29 borsagundem.com

Morgan Stanley'den Ekonomist Zentner'e göre, Fed haziran ayında faiz indirimine başlayabilir. Zentner, enflasyondaki düşüş ve küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle Fed'in para politikasının tersine dönebileceğini söylüyor.

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Morgan Stanley'in ABD Başekonomisti Ellen Zentner, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayı itibariyle faiz indirimine hazır hale geleceğini söyledi.

Fed yetkililerinden şahin açıklamalar gelirken, Morgan Stanley yaz aylarında Fed'in faiz indirimlerine başlayabileceğini öngördü.

Morgan Stanley ABD Başekonomisti Ellen Zentner'e göre ABD Merkez Bankası, haziran ayında faizi düşürme yolunda ilerliyor.

"Haziran ayına kadar hazır olmalarını bekliyorum"

Bloomberg TV'ye konuşan Zentner, "Fed'in Mayıs ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimine gitmesi daha çok enflasyonla ilgili olacak. Bence bu kadar erken bir indirime gitmeleri için çıta çok yüksek. Ancak yine de hazirana kadar hazır olmalarını bekliyorum" dedi.

İtalya'nın Cernobbio kentinde düzenlenen Avrupa Meclisi-Ambrosetti toplantısından Bloomberg TV'ye bağlanan Zentner, piyasanın bu yıl yaklaşık üç indirim beklentisinin "Fed'in görüşüyle uyumlu olduğuna" inandığını söyledi.

2024 boyunca 4 defa indirim bekleniyor

Zentner "Biz dört indirim bekliyoruz. Yılın dördüncü çeyreğinde indirimleri hızlandırmalarını bekliyoruz, çünkü o noktada enflasyon Fed'den daha hızlı düşüyor. Küresel merkez bankalarının ne zaman indirime gideceğinin zamanlamasının gerçekten bir sorun olacağını düşünmüyorum" (Bloomberg HT)

Faiz indirimi ilerleyen dönemlere sarkabilir

 

Mester'dan faiz indirim mesajı

 

Enflasyonda sürpriz düşüş, faizde indirim bekleniyor

 

Faizlerin düşmesi Bitcoin fiyatını bu kez nasıl etkileyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)