E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFaiz indirimi ilerleyen dönemlere sarkabilir---

Faiz indirimi ilerleyen dönemlere sarkabilir

Faiz indirimi ilerleyen dönemlere sarkabilir
05 Nisan 2024 - 08:15 borsagundem.com

Fed üyesi Barkin, enflasyonun kalıcı genişliğine odaklandığını ve faiz oranlarını düşürmeyi planlamadan önce önümüzdeki haftalarda açıklanacak raporların izlenmesi gerektiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Richmond başkanı ve aynı zamanda Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu yıl oy verme hakkına sahip üyelerinden biri olan Thomas Barkin, Reuters'e yaptığı açıklamada, merkez bankasının faiz indirimlerine başlama konusunda kritik bir seçime yaklaşırken gelecek verileri nasıl ayrıştıracağını anlattı.

Yatırımcıların ilk faiz indiriminin haziran ayında yapılmasını beklediklerini ifade eden Barkin, ancak önümüzdeki haftalarda açıklanacak önemli raporların enflasyonu kontrol altına alma konusunda yeterli ilerleme kaydedilmediğini göstermesi halinde bunun yılın ilerleyen dönemlerine sarkabileceğini vurguladı.

Pandemiden önce, mal ve hizmetlerin yaklaşık dörtte birinin %3'ün üzerinde fiyat artışları görme eğiliminde olduğunu anlatan Barkin, "Şimdi, sepetin %55'i üçün üzerinde ve sepetin %55'i üçün üzerinde, genel enflasyonu merkez bankasının %2'lik hedefine geri döndürmek için yapmak isteyeceğiniz türden bir ilerleme ile zihninizde uzlaştırmak zor" dedi.

Mester'dan faiz indirim mesajı

 

Barclays: Opsiyon piyasası yatırımcıları Fed’in faiz artırma ihtimalini ciddiye alıyor

 

Enflasyonda sürpriz düşüş, faizde indirim bekleniyor

 

TCMB'den faiz artışı bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)