E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'ten Beyoğlu operasyonu: Suriye'de ele geçirildi!---

MİT'ten Beyoğlu operasyonu: Suriye'de ele geçirildi!

MİT'ten Beyoğlu operasyonu: Suriye'de ele geçirildi!
04 Ekim 2023 - 15:24 borsagundem.com

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), geçtiğimiz yıl İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının planlayıcısı olarak bilinen PKK/KCK'lı Nabo Kele Hayri'yi Suriye Haseke'de etkisiz hale getirdi.


MİT, aynı zamanda PKK/KCK-PYD/YPG tarafından Türkiye'ye yönelik eylemler gerçekleştirmek amacıyla Mayıs 2022'de kurulan 14 kişilik sözde istihbarat yapılanmasında da yer alan terörist Hayri'yi Suriye'de takibe aldı.

Daha önce Suriye'deki farklı yerleşim yerlerinde sözde istihbarat sorumluluğu da yaptığı belirlenen terörist, MİT tarafından oluşturulan özel ekibin Haseke'de yaptığı operasyonla etkisiz hale getirildi.

Suriye'de Türk güvenlik birimleri ile Suriye Milli Ordusuna (SMO) yönelik saldırı ve sabotaj planladığı belirlenen Hayri'nin, Barış Pınarı Harekat Bölgesinde 2 Mayıs 2021'de gerçekleştirilen ve 4 sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırının da planlayıcılarından olduğu tespit edildi.

Teröristin, Zeytin Dalı Harekatı sırasında SMO ile girdiği çatışmada gözünden yaralandığı MİT tarafından tespit edildi.

Bölücü terör örgütüne yönelik 466 operasyon

 

Suudi Arabistan'dan Ankara'daki terör saldırısına kınama

 

ABD: Teröre karşı Türkiye'nin yanındayız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi05 Ekim 2023 10:16

    Abd teröre karşı Türkiye'nin yanındayız , demiş. Suriye'nin kuzeyinde Garnizon devlet inşaasına devamı da elden bırakmayacaklarmış. Perhiz ile lahana karışmaya..