E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT ve jandarmadan Diyarbakır'da ortak operasyon---

MİT ve jandarmadan Diyarbakır'da ortak operasyon

MİT ve jandarmadan Diyarbakır'da ortak operasyon
12 Aralık 2023 - 15:35 borsagundem.com

Diyarbakır'da MİT ve jandarma ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'nın sivil savunma birliği YPS'nin yapılanmasında aktif rolü bulunan 10 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır’ın Silvan ve Hazro ilçelerindee, terör örgütü PKK/KCK ile örgütün sivil savunma birliği YPS’nin faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesi ve terör örgütü mensupları ile ilişki içinde bulunan, yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Çalışmada, belirlenen 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda PKK/YPS yapılanmasında aktif rolü bulunan ve sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen 10 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise bir miktar uyuşturucu ve uyarıcı madde ile ruhsatsız av tüfekleri ele geçirildi.

Şüphelilerin sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapmak amacıyla kullandığı dijital materyallere de el konuldu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

MİT'ten PKK'nın sözde cephane sorumlusuna operasyon!

 

MİT'ten sözde sorumluya Suriye'de nokta operasyon!

 

MİT'ten saldırı hazırlığındaki teröriste nokta operasyon!

 

MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)