E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT ve EGM'den ortak operasyon: Saldırı hazırlığındaki DAEŞ'liler yakalandı---

MİT ve EGM'den ortak operasyon: Saldırı hazırlığındaki DAEŞ'liler yakalandı

MİT ve EGM'den ortak operasyon: Saldırı hazırlığındaki DAEŞ'liler yakalandı
29 Aralık 2023 - 11:54 borsagundem.com

MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla Türkiye'deki sinagog ve kiliselerle Irak Büyükelçiliğine saldırı hazırlığındaki 3'ü terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlusu 32 şüpheli yakalandı.


Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda örgütün sözde sorumlusu 3 zanlı ile birlikte 32 şüpheliyi şafak operasyonuyla gözaltına aldı. Zanlıların, Türkiye’deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği’ne yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edildi.

MİT, DEAŞ'ın Türkiye yapılanması olan Selman-ı Farisi Taburu (SFT) sözde istihbarat sorumlusu Abu Yakin El Iraki kod adlı Micbel El-Şuveyhi ve Ebu Leys kod adlı Mohammed Hilaf Ibrahim'in Türkiye'deki sinagog ve kiliselere, Abdullah El Cumeyli kod adlı sözde örgüt sorumlusu İyheb Elani'nin ise Irak Büyükelçiliği'ne yönelik eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında 3 örgüt yöneticisi ile onlarla irtibatlı olan 29 şüpheli, MİT'in Emniyetin koordineli çalışmaları sonrasında 9 farklı ilde şafak vakti düzenlenen operasyonda yakalandı. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde, örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi

EYLEMLERİ İTİRAF ETTİLER

Yakalanan Micbel El-Şuveyhi, Mohammed Hilaf Ibrahim ve İyheb Elani verdikleri ifadelerde; DEAŞ'a katılım süreçleri, Suriye ve Türkiye'de DEAŞ bünyesindeki faaliyetleri, ülkemizde DEAŞ adına faaliyet yürüten kişiler ve yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdiği öğrenildi.

Operasyon neticesinde DEAŞ adına Türkiye'de faaliyet gösteren Selman-ı Farisi Taburu'nun çalışmalarının akamete uğratılmasının sağlandığı öğrenildi.

Yılbaşından bu yana 2 bin 156 terörist öldürüldü

 

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30'a yükseldi

 

MSB: Irak'ın kuzeyinde teröristlere ait 14 hedef imha edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet 30 Aralık 2023 10:28

    Ben olsam bunları assardım

  • Berber Bekri 30 Aralık 2023 10:01

    Meymenetsizler medeniyetten nasibini alamamış tiplere bak hele tıraş olmak medeniyettir cildin hava alır bitlerden kurtulurlar koyunlar bile yılda bir kırkılır...Bunları önce mudurnu tavuğu gibi yolup sonra içeri atmak lazım bitli sıfatsızlar...

  • KARA BORSA29 Aralık 2023 23:33

    iblisin insan sıfatına bürünmüş halleri

  • Mg329 Aralık 2023 13:56

    Irak'a verin idam etsinler herkes için en temizi

  • Atakan29 Aralık 2023 12:34

    Ne işleri var ülkemizde yol geçen hanı elini kolunu sallayan geliyor vize getirin aç sefil kimseleri almayın oturma izni vermeyin

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL29 Aralık 2023 12:04

    Bize neden haber veriyorsunuz bir tanesini sağ  koyun konuşmayanların gebertin gitsin.Yezidler  bunlar........