E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiras kalan evde 100 kilo altın---

Miras kalan evde 100 kilo altın

Miras kalan evde 100 kilo altın
24 Kasım 2016 - 08:07 borsagundem.com

Fransa'da bir adam, kendisine akrabasından miras kalan evde mobilyaların yerlerini değiştirirken, bunların altına saklanmış halde tam 100 kilo altın buldu

Fransa'da adı açıklanmayan bir kişi, akrabasından miras kalan evde mobilyaların altına saklanmış halde 100 kilo altın buldu. Miras kalan evin bütün eşyalarını satan Evreux müzayede firmasından Nicolas Fierfort'un yaptığı açıklamaya göre, mirasçı, "Beş bin parça altın, 12'şer kiloluk iki ve birer kiloluk 37 külçe altın vardı" buldu. Altınların değerinin 3,7 milyon dolar (12,5 milyon lira) olduğu belirtildi.

Normandiya'nın Evreux bölgesindeki eve, mobilyalara değer biçmek için gittiğini anlatan Fierfort, evin yeni sahibinin, "çok iyi saklanmış" altınları tamamen gözden kaçırdığını söyledi.

MOBİLYALARI TAŞIMAYA BAŞLAYINCA FARK ETTİ

Altın paralar ve külçeler, evin yeni sahibi mobilyaları taşımaya başlayınca ortaya çıktı. Önce bazı mobilyaların altına vidalanmış teneke kutuların içinde altın paralar bulundu. Daha sonra bir viski şişesi kutusunun içinde daha fazla altın para ortaya çıktı. Son olarak da külçeler gün ışığına çıktı.

ANCAK BİR DE KÖTÜ HABER VAR

Fierfort "Miras sahibi bu noktada bir envanter oluşturması için avukatını aradı" dedi.

Ölen akrabanın evinde bulunan sertifikalara göre altınlar 1950'li ve 60'lı yıllar boyunca yasal yollardan satın alınmış.

Ancak haberi ilk duyuran yerel La Depeche gazetesinin haberine göre miras sahibi paranın tamamından faydalanamayacak.

Çünkü yüzde 45 oranında miras vergisi ödeyecek ve altınların orijinal sahibi servetini yetkili makamlara bildirmemişse üç yıllık geriye dönük vergiler de miras sahibinden tahsil edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)