E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcıdan balon uyarısı---

Milyarder yatırımcıdan balon uyarısı

Milyarder yatırımcıdan balon uyarısı
05 Ocak 2021 - 13:30 borsagundem.com

Borsaların geçtiğimiz yıl gerçekleşen rallinin ardından uzmanların balon piyasası uyarıları arttı. Milyarder yatırımcı Carl Icahn borsalardaki rallinin daha önceki balonlarına benzediği konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalardaki 2020 yılında gerçekleşen güçlü rallilerin ardından balon piyasası endişeleri artıyor. Milyarder yatırımcı Carl Icahn borsalarda ciddi bir düşüş olması ihtimaline karşı uyardı. Icahn CNBC’ye verdiği röportajda vahşi rallilerin her zaman dramatik bir sonu olduğunu söyledi.

Icahn röportajında, “Kendi zamanımda ben de bir sürü yanlış fiyatlandırılan birçok hissenin olduğu vahşi ralliler gördüm. Ancak ortak olan bir tek şey vardı. Önünde sonunda hep bir duvara çarptılar ve acı verici bir düzeltme sürecine girdiler. Ne olacağını hiç kimse tahmin edemez ancak bu gerçekleştiğinde dikkatli olun ifadelerine yer verdi.

Milyarder yatırımcı borsalardaki vahşi rallilerin bir ortak noktasının da diğer güçlü rallilerden ayrıştırılması olduğuna dikkat çekti. Icahn güçlü ralliler üzerine yaptığı açıklamada, “Bir ortak noktaları da her zaman için bu sefer farklı olduğu söylenir. Ancak sonunda bunun gerçek olmadığı anlaşılır” sözlerini kullandı.

Icahn kendi yatırım pozisyonuna ilişkin ayrıntılı bilgi vermeyi reddetse de varlıklarını iyi bir şekilde korumada olduğunun belirtti.

Milyarder yatırımcının ciddi uyarılarda bulunduğu açıklama ABD borsalarının yeni yılın ilk işlem gününde düşüş kaydetmesinin ardından geldi. Wall Street’in en büyük üç endeksi pazartesi günü gün ortasında %3’e kadar gerilese de günü %1,25’in üzerinde kayıplarla bitirdi. Dow Jones Pazartesi gününü 382 puanlık kayıpla kapattı.

ABD borsaları 2021'in ilk gününü kayıpla kapadı

2021’e sert bir düşüşle yapılan başlangıç Kovid-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı geçtiğimiz yılda S&P 500 Endeksinin kaydetti %16’lık yıllık getirinin ardından gerçekleşti.

Borsalardaki hızlı yükseliş ve hisse senetlerindeki balon benzeri değerlenme Wall Street stratejistlerinin borsaların yakın geleceğine ilişkin karamsar değerlendirmeler yapmalarına neden oluyor. Morgan Stanley Stratejisti Mike Wilson pazartesi günü yaptığı açıklamada borsalarda bir geri çekilme için şartların olgunlaştığını belirtmişti.

Piyasalarda eski düşman ortaya çıktı

 

Dow Jones’un hedefi 35 bin puan

 

Borsa İstanbul'da pozitif seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berzan demırtas 07 Ocak 2021 07:44

    Küçüklükten belliydi bu RIFKI nın ereceği. BU ADAM ERMİŞ YAAAV

  • tavan boyası05 Ocak 2021 17:24

    Balon olmadığı bir dönem varmı acaba.Varsa öyle bir dönem çıkıp paylaştınız mı derunn tecrübelerinizi. Biriniz çıkıp, hisse senetleri çok uygun, balon malon yok dedimi. Kıllarınız kadayıf olmuş hala manipüle peşindesiniz. Geberip gideceksiniz hala yalan hala üçkağıt. :| 

  • Kaçan Grup05 Ocak 2021 16:04

    dinleyin bu adamı, evliya gibi bir şey olmuş artık