E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 2021'in ilk gününü kayıpla kapadı---

ABD borsaları 2021'in ilk gününü kayıpla kapadı

ABD borsaları 2021'in ilk gününü kayıpla kapadı
05 Ocak 2021 - 00:37 borsagundem.com

Yeni yılın ilk gününe yükselişle başlayan Wall Street endeksleri, Georgia'daki Senato seçimlerindeki belirsizlik ve korona virüs vakalarındaki artış nedeniyle erken kazanımlarını kaybetti, keskin düşüşler yaşadı

ABD borsaları 2021'in ilk işlem gününü büyük kayıplarla kapadı.

Güne yükselişle başlayan 3 ana endeks de daha sonra yatay bir seyir izlemeye başladı. Ancak Georgia eyaletinde 5 Ocak'ta yapılacak Senato seçimlerindeki belirsizlikler ve korona virüsle ilgili vaka ve can kaybında rakamların yüksek gelmesi, yatırımcıların alım iştahını düşürdü. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger'den 3 Kasım seçimleri sonuçlarını değiştirmesini istediğinin ortaya çıkması, bu eyalette yapılacak ikinci tur seçimler için belirsizlik yarattı. Trump'ın yasa dışı tavrının Cumhuriyetçilere Georgia'da seçimi kaybettirebileceği ve Senato'daki üstünlüğün de sona ereceği konuşuluyor. Demokratların bu eyaletteki iki sandalyeyi kazanmaları halinde Senato'da sandalya sayısı eşitlenecek ve her iki parti de 50 sandalyeye sahip olacak. 

ABD'de Kovid-19 bağlantılı ölüm sayısının da 350 bine ulaşması yatırımcılardaki karamsarlığı artırdı. 

MUTASYONA UĞRAMIŞ VİRÜS NEW YORK'TA

Kovid-19 bağlantılı can kaybının yanı sıra vakalardaki gelişmeler de endişe verici boyutlara ulaştı. İngiltere'de görülen, korona virüsün daha hızlı yayılma gücüne sahip mutasyona uğramış hali New York'ta da görüldü. New York Valisi Andrew Cuomo, virüsün yeni varyantının hızla yayılması halinde hastanelerin yetersiz kalacağını söyledi. 

ABD borsalarının hacmi, son 20 işlem günündeki tüm seansın 10.94 milyar ortalamasına kıyasla 14.15 milyar hisseye ulaştı.

KAPANIŞ RAKAMLARI

Dow Jones sanayi endeksi günü 382,59 puan ve yüzde 1,25 oranında düşüşle 30,223,89 puana geriledi. S&P 500 de 55,42 puan ve yüzde 1,48 oranında kaybederek 3.700,65 seviyesinde günü tamamladı. Nasdaq da 189,84 puan ve yüzde 1,47 oranında düşüşle günü 12,698,45 puanla kapadı.

S&P 500 ve Dow, Ekim ayının sonundan bu yana en büyük günlük düşüş yüzdelerini açıklarken, Nasdaq 9 Aralık'tan bu yana en büyük kaybını yaşadı.

Mutasyonlu virüs New York'ta

 

Avrupa borsaları yılın ilk işlem gününü kazançla kapattı

 

Borsa İstanbul 2021'e rekor başlangıç

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nakit sever💲05 Ocak 2021 08:41

    Borsaların düşmesi benim kazanmam anlamına gelir. İnsanlar niye hisse senedi alır, anlamış değilim. Yatırım tavsiyesi değildir.