E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones’un hedefi 35 bin puan---

Dow Jones’un hedefi 35 bin puan

Dow Jones’un hedefi 35 bin puan
05 Ocak 2021 - 10:39 borsagundem.com

Ünlü boğa piyasası uzmanı Wharton Üniversitesi’nden Jeremy Siegel Dow Jones’un 35 bin puana ulaşabileceğini öngörüyor. Siegel’a göre Demokratların Georgia seçimlerini kazanması ihtimali pek çok şeyi değiştirebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD piyasaları gün içerisinde gerçekleşecek Georgia eyalet seçimlerine kilitlenmiş durumda. Seçimlerin sonucuna göre Demokratlar ABD Kongresi’nin tamamını ele geçirebilir. Biden’ın getirmek istediği ekstra vergiler Wall Street’te bir düzeltme sürecinin başlamasına neden olabilir. Ancak mali destek ve harcama kararlarında Biden’ın elinin güçlenmesi ileriki süreçte ABD borsalarını rahatlatabilir.

Wharton Üniversitesi Finans Profesörü Jeremy Siegel Dow Jones Endeksi’nin 35 bin puanı görebileceğini ancak Wall Street’in bu yükselişin öncesinde kısa vadeli geri çekilmelerle baş etmesi gerektiğini belirtti.

Siegel Pazartesi günü CNBC’ye verdiği röportajda, “Tek ihtiyacınız olan şey borsalar yukarı yönlü tırmanırken bir miktar hayal kırıklığı. Yarınki Georgia eyalet seçimlerine ilişkin bir miktar endişe söz konusu” ifadelerine yer verdi. Eyalet seçimleriyle ilişkili durum yatırımcıların sinirlerini bozabilir.

Finans profesörü ABD Senatosu’nu hangi partinin yöneteceğine karar verecek Georgia seçimlerinin Demokratların lehine sonuçlanabileceğine inanıyor. Eğer Siegel’in öngörüleri gerçekleşirse Wall Street endeksleri %5 ila 10 arasında bir geri çekilme yaşayabilir.

Siegel konuya ilişkin açıklamalarında, “Öngörü piyasalarında Cumhuriyetçiler geçtiğimiz hafta büyük ölçüde düşüş gösterdiler. Eğer Demokratlar iki alanda da kazanırlarsa (Temsilciler Meclisi ve Senato) vergi artışları göreceğiz. Kurumlar vergisinde ve sermaye kazanç vergisinde artış göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Buna karşın Siegel vergilerin piyasalarda oluşturacağı etkinin geçici olmasını bekliyor. Demokratların yöneteceği ılımlı hükümetin ekstra harcamalar yapacağını belirten finans profesörü, büyük parasal ve mali teşviklerin vergi artışlarıyla ortaya çıkacak olumsuz durumu dengeleyeceğini sözlerine ekledi.

Uzun süredir boğa piyasası destekçisi olan Siegel 2020 yılında sağlanan likiditenin etkilerinin halen devam ettiğini açıkladı. Siegel 2021 yılı beklentileri için, “Dow Jones Endeksi basit bir şekilde şu anki seviyesine ek %10 ila %15 oranında yükselebilir” dedi.

Dört yıl önce Dow Jones’un 20 bin puanlık rallisine ulaşması için liderlik eden piyasa uzmanlarından olan Siegel Kovid-19 aşısının ekonominin yeniden açılmasından faydalandığını ve Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden’ın altyapı harcama planlarının piyasaları ve ekonomik açıdan hassas hisseleri hareketlendirecek önemli bir pozitif katalizör olduğunu sözlerine ekledi. Siegel, “Dow’un daha az büyüme hissesi, daha az teknoloji ağırlıklı hisse içerdiğini unutmayın” dedi.

Borsa İstanbul'da gerileme

 

Bitcoin için 146 bin dolar tahmini

 

Bitcoin rallisi 2021 piyasalarının sinyallerini veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)