E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis hala anlayamadı!---

Miçotakis hala anlayamadı!

Miçotakis hala anlayamadı!
11 Eylül 2020 - 14:15 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin ciddiyetin hala anlayamadı. Türkiye'ye geri adım atmak ve Yunanistan'la sınırı bulunmayan deniz alanlarındaki yasadışı eylemlerinden vazgeçmek için kendince 24-25 Eylül'deki AB Zirvesi'ne kadar vakti verdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa, Yunanistan, İtalya, İspanya, Kıbrıs, Malta ve Portekiz katılımıyla Korsika Adası’nda düzenlenen Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'yle Yunanistan arasındaki gerilime dair açıklamalarda bulundu.

Miçotakis, "AB tarafından Yunanistan'a ve Kıbrıs'a verilen destek, sıradan bir destek değil. Bu, Avrupa'nın stratejik çıkarlarının artık haritada bulunduğunun kabul edilmesidir. Komşumuzun (Türkiye'nin) geri adım atmak ve krizden çıkış yolu bulmak, yani deniz ve keşif faaliyetlerine son vermek, saldırgan söylemleri kısıtlamak ve 2016 yılında terk ettiği sondaj temasları masasına geri dönmek için AB Zirvesi'ne kadar vakti var. Eğer anlaşamazsak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron'un da belirttiği üzere Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurmak gibi çözüm yolları da her zaman mevcut" ifadelerini kullandı.

Güney Avrupa ülkeleri liderlerinin zirvede Doğu Akdeniz'deki durumu ve Türkiye ile olan gerilimdeki rolleri konuştuğunu belirten Miçotakis, "Yedinci zirvede elde edilen sonuçlar, Türkiye'ye yol gösteriyor. Eğer Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs ve AB ile gerçekten samimi bir diyalog istiyorsa, tek taraflı eylemlerine son vererek, uluslararası hukukun hükümlerine keyfi olarak değil istisnasız bir şekilde saygı gösterdiğine dair inandırıcı örnekler sunarak bunu uygulamada göstermeli. Biz ise aynı şekilde hareket etmeye devam ediyoruz. Daha önce formüle ettiğimiz gibi 'provokasyonların sonu istişarelerin başlangıcı' olacak" şeklinde sözler safretti.

Zirvede bir görüşme yapan Miçotakis ve Macron'un, iki ülke arasında stratejik ilişkilerin kurulması ve savunma alanında işbirliği konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti.

Erdoğan, Macron'a ne söyledi

FETÖ yapılanmasına ağır darbe

Erdoğan'dan Ertuğrul Gazi'yi anma mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ11 Eylül 2020 20:19

    Bunun kulağı biraz uzamız.biraz çeker isek normala biner.

  • fafa11 Eylül 2020 18:59

    Anlamaz olur mu işine gelmiyor.

  • manyak herif11 Eylül 2020 17:15

    uluslararası ceza mahkemesine başvurulursa buradan türkiyenin %100 haklı olarak çıkacağını düşünenlerdenim.zira laheydeki bu mahkeme müslüman hukukçulardan teşkil edilmiştir.çözüm laheydir,çözüm ceza mahkemesidir.herşey güzel olucak.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Eylül 2020 15:37

    Adam tam bir mal imiş.yeni gelinin sarıldığı gibi her şeye sarılmaktadır.korkarım elinde vereceğiz elinde kalıverecek.aynen bir çocuk gibi bu adam.

  • km11 Eylül 2020 15:19

    Miço  gercekten kaşınıyor,  Eger bir hata yaparlarsa, bugunleri çok aradıkları gibi, adalara, giritin dogusuna, batı trakyaya  internetten bakarlar.Demedi deme ...

  • Yorum11 Eylül 2020 14:53

    Laheyinede so... M AB nede so....m Bi si.... R git bak koçum anlamadın demi ne AB ne abd ne Laheyinede ki pis ilişkilerinle bizi hakkımız olandan uzaklaştıramazsın ha daha fazla kaşınırda haddini aşarsan görürsün şimdi kendi halkına açıklama yap fransanın sana sokuşturduklarını anlat bu arada yunan Fransa almanyaya türkiyeye silah satma ama Yunanistan'a para ver ver ki gitsin Fransadan o parayla silah alsın frkateyn uçak felan alman halkında buna seyirci kalabilir mi acaba Yanlız Fransa almanyaya gol atmış gibi duruyor bakalım Almanya bunun karşılığında ne yapacak

  • Kamil11 Eylül 2020 14:38

    Anlamayanı etmeli tekdiiiiir, daha olmadı hakkı kötektir. Olum bi git ya :D  :D İşim gücüm var benim

  • edy11 Eylül 2020 14:29

    RTE son yaptığımız harekatları iyi inceleyin dedi , anlamamış miço. USA askerleri barış pınarında kahvaltılarını bile yarım bırakıp kaçmışlardı...

  • Celal11 Eylül 2020 14:27

    Hoşt köpek