E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'den 'Erdoğan' yorumu: Meclis seçimlerin yenilenmesine karar verebilir---

MHP'den 'Erdoğan' yorumu: Meclis seçimlerin yenilenmesine karar verebilir

MHP'den 'Erdoğan' yorumu: Meclis seçimlerin yenilenmesine karar verebilir
17 Mart 2024 - 13:54 borsagundem.com

Bahçeli, "Son seçimim" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Bahçeli, "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın.” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız da "Meclis seçimlerin yenilenmesine karar verebilir" dedi


Milliyetçi Hareket Partisi’nde kurultay günü. 14. Olağan Büyük Kurultay, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.

Kongrede konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu benim final seçimim. Yasanın verdiği yetkiyle son seçimim olacak.” açılamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Bahçeli'nin açıklamasının ardından NTV canlı yayınına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da seçimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yıldız, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2028'de 3. defa aday olabilmesi için Meclis seçimlerin yenilenmesine karar verebilir" dedi.

Yeni sistemde "erken seçimin" olmadığını "seçimlerin yenilenmesinin" olduğuna dikkat çeken Yıldız, ""Yeni sistemde seçimlerin yenilenmesi var. Sayın genel başkanımızın işaret ettiği budur. 2028 yılında yapılacak seçimlerde sayın Cumhurbaşkanımız Meclis kararıyla aday olabilir. Meclis karar aldığında hem sayın Cumhurbaşkanı hem de Meclis çalışmalarına seçimlere kadar devam eder. Bunun adı fesih değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa değişikliği hakkında da konuşan Yıldız, "Yeni dönemde 31 Mart seçimlerinden sonra bir anayasa değişikliği ve sonra da iç tüzük değişikliği şart. 3-5 maddelik yasa tekliflerinde bile muhalefet, iç tüzükten doğan haklarını sonuna kadar kullanarak, hatta istismar ederek günlerce devam ettiriyor. Meclis bu kanunları ana hatlarıyla görüşmeli ve bütün tartışmalar komisyonlarda olmalı. İç tüzük değişikliği ile ihtisas komisyonlarına ağırlık vermek zorundayız." açıklamasında bulundu.

Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu benim son seçimim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.