E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetaller fiyatlarına 'Fed' desteği---

Metaller fiyatlarına 'Fed' desteği

Metaller fiyatlarına 'Fed' desteği
21 Mart 2024 - 08:43 borsagundem.com

Temel metaller, Fed'in faiz indirimi görünümü risk iştahını kabartmasıyla artış yaşadı

Temel metallerin çoğunun fiyatı, ABD merkez bankasının bu yıl için faiz indirim planlarına sadık kalacağını belirtmesinin ardından artan risk iştahının etkisiyle yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 07.15'te b%1,4 artışla metrik 9.051 dolar/tona yükselirken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Mayıs vadeli bakır kontratı, %0,8 artışla 73.180 yuan/tona (10.165 dolar) çıktı.

Fed dün faiz oranlarını sabit tuttu ancak son zamanlardaki yüksek enflasyon okumalarına rağmen oranların bu yılın sonuna kadar en az üç çeyrek yüzde puan faiz indirimi öngörüyor.

Bu durum sanayi metallerine yönelik talebin görünümünü iyileştirdi.

Analistler, üretimin düşeceğine ilişkin beklentilerin de arttığını belirtti ancak bakır fiyatlarındaki artışların Çin'deki yüksek stoklar nedeniyle sınırlanabileceğini ve yüksek fiyatların talebi etkilemesiyle sınırlanabileceğini kaydetti.

LME'de alüminyum %1,1 artışla 2.299 dolar/tondan, nikel %0,7 artışla 17.610 dolar/tondan, çinko %1,2 artışla 2.538,50 dolar/tondan, kurşun %0,7 artışla 2.079 dolar/tondan, kalay ise %1,7 artışla 27.695 dolar/tondan işlem gördü.

Londra Metal Borsası'na kayıtlı depolardaki kurşun stokları dün %34 artışla 11 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Petrol fiyatları toparlanıyor

 

Altında Fed sonrası rekor seviye

 

Fed faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)