E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Metal fiyatlarında Çin'nin teşvik iyimserliği sürüyor---

Metal fiyatlarında Çin'nin teşvik iyimserliği sürüyor

 Metal fiyatlarında Çin'nin teşvik iyimserliği sürüyor
26 Temmuz 2023 - 08:55 borsagundem.com

SHFE'de bakır 2 haftanın zirvesine çıktı, LME'de Fed öncesi fiyatlar gevşedi. Demir cevheri, Çin'de teşvik iyimserliğiyle kazancını sürdürdü

Shanghai'de bakır fiyatları, Çin'den gelen parlak talep perspektifinin yardımıyla iki haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine tırmanırken, Londra'da metaller ABD Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı politika kararı öncesinde geriledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ağustos vadeli bakır kontratı, TSİ 07.02'de %0,5 artışla 69.150 yuan/ton (9.664,71 dolar) ile 11 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Çin'in üst düzey liderlerinin ekonomiye yönelik politika desteğini artırma sözü vermesiyle, yatırımcılar metale olan talebin daha iyi olmasını umuyorlardı.

Ancak analistler, elektrik ve iklimlendirme sektörlerinin bakır talebinin ana itici güçleri olacağını belirterek, otomobil ve emlak sektörlerindeki zayıflığın yakın vadede süreceğini kaydetti.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, %0,6 düşerek 8.622,50 dolar/tona geriledi ve bir önceki günkü kazançlarını tersine çevirdi.

Çoğu piyasa katılımcısı, Fed'in bugün toplantı sona erdiğinde 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapmasını bekliyor.

LME'de alüminyum %0,3, kalay %1,3, çinko %0,7, kurşun %0,7 ve nikel %1,1 düştü.

Demir cevheri, Çin'de teşvik iyimserliğiyle kazancını sürdürdü

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in daha fazla teşvik paketi uygulama kararının memnuniyetle karşılanmasıyla yükseldi, ancak çelik talebine ilişkin devam eden endişeler kazançları sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, TSİ 05.18'de %2 artışla 867,5 yuan/tona (121,21 dolar) ulaşarak üç günlük ralli için hazırlanıyor.

Singapur Borsası'nda, Eylül ayı demir cevheri %0,7 artışla 113,1 dolar/tondan işlem gördü.

Çin'in üst düzey liderleri iç talebi artırmaya odaklanarak, Covid-19 sonrası ekonomiye yönelik politika desteğini artırma sözü verdi.

Analistler, politbüro toplantısının, anlamlı politika teşvikinin bugüne kadarki en güçlü göstergesini içerdiğini belirtti.

Bazı Çinli çelik üreticisinin bu yılki üretimini 2022 ile aynı seviyede tutma talimatı aldığı ve bunun Çin'de demir cevheri talebini potansiyel olarak azalacaağı endişesi nedeniyle kzançların sınırlandığı belirtildi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,3, sıcak haddelenmiş rulo %1,1, filmaşin %2,2 arttı, ancak paslanmaz çelik %0,1 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,5 ve %2,7 arttı.

Şimdi gözler Fed'de! Sürpriz olur mu?

 

Goldman Sachs'tan bakır tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)