E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası'dan tüketici kredilerine ilişkin önemli hamle---

Merkez Bankası'dan tüketici kredilerine ilişkin önemli hamle

Merkez Bankası'dan tüketici kredilerine ilişkin önemli hamle
07 Mart 2020 - 09:53 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, tüketici kredilerindeki artışın önüne geçmek için mevcut zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sistem sorunu 08 Mart 2020 20:11

    Gerçektende, işler iyi değil. Bukadar borçla büyüme olmaz. kademeli zincir iç kriz temelleri atılıyor. Bireyler kredi çekiyor, ihtiyacçları yada düşük fazi var dye bişeler alıyor... firmalar talepler için yeni modeller, yeni ürünleri dükkanına alıyor. kredi ile mal çekiyor firmasına, taleple fabriklar üretiyor. üretim iç piyasada işsizliği frenliyor... ama bizim çok düşük gelirli milletimiz ve insanımız var. kredileri ödemek için, uzun vade borçlarını zorunlu giderler harici tüketimi durdurucak. böylece zincir geriye işleyecek. herkes kredi ile mal alım-sattığı için. suni dönen çarklardan bireyler-kişiler dişlisi kırılacak. iç krizde ortaya çıkacak. Bunu çözmek için ise, banklar firma kurtarır gibi kişilere kredi uzun vade yapılandırma vb. yapacak. ama unutma. türkiye yüzde yüz kapasite raporu artışı ile üretse bile, dış borç +faizini sıfırlayacak güçde deil. kar marjı düşük. yeni üretim argeler ihracat beklenti aldı. 

  • Mehmet07 Mart 2020 19:16

    Çin ekonomisi buum. Abd ekonomisi yakinda buum. Avrupa ekonomisi badabadabuum. Bizim de önlem almamız gerekiyor. Allah bizi virüsten ve virüs etkisinden korusun.

  • Hasan07 Mart 2020 15:28

    Yarın da tüketimi arttırmak için vermeye çalışırlar tüketim olmazsa vergi olmaz üretim olmaz

  • bir yorum.07 Mart 2020 12:50

    Evet banka beni sürekli arıyor size 50000 tl ihtiyaç kredisi verelim diye bu bankalar bizi soymak için her türlü dalavere çeviriyorlar artık yeter bu bankaları denetleyenler nerede kardeşim biraz iradesi zayıf birisi olsak hemen bize kredi verip borçlandırıp elimizde avucumuzda ne varsa alacaklar soyguncu bankalar yani bddk spk ne yapıyor anlamak mümkün değil bankaların beni böyle sürekli yerli yersiz kredi vermek için aramalarına bir şey söyleyecek yok mu bu ülkede

  • salih can07 Mart 2020 11:37

    ekonomi bitik ne yaparsan yap