E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkez bankaları "kripto para"ya geçmeyi değerlendiriyor---

Merkez bankaları "kripto para"ya geçmeyi değerlendiriyor

Merkez bankaları kripto paraya geçmeyi değerlendiriyor
29 Haziran 2017 - 11:07 borsagundem.com

Avrupa'dan Asya'ya merkez bankaları, kripto para kullanımına geçme olasılığını değerlendiriyor

Finansal işlemlerin büyük ölçüde elektronik olarak gerçekleştiği bir ortamda, merkez bankaları, siber saldırılara ve fiyat dalgalanmalarının manşetlere oturmasına rağmen sanal para birimlerini kullanma fikrini araştırıyor. 

Dartmouth College ekonomi profesörü Andrew Levin, "Merkez bankalarının kullandığı dijital para birimi, dijital para dışındaki kağıt paralara benziyor" dedi ve "Bu dijital para birimi, doları temsil edecek, ancak bedavaya kullanılabilecek" diye konuştu. 

Kredi kartlarının işlem ve faiz ücretlendirmesinde bulunması ve kağıt paraları işlemden geçirmenin masraflı olması göz önünde bulundurulduğunda, dijital para birimleri, küçük işletmeler ve tüketiciler için oldukça faydalı olabilir. 

Avrupa'dan Asya'ya, merkez bankaları sanal para birimi kullanımını gözden geçiriyor. Vietnam Merkez Bankası, Mart ayında, bitcoin kullanma olasılığını "ciddi bir şekilde" değerlendirdiğini belirtti. Çin Merkez Bankası, ülkenin prototip kripto parasını kullanma denemelerinde bulundu ve Danimarka Merkez Bankası da e-kron kullanmak üzerine düşünüyor. Fed Guvernörü Jerome Powell, Mart ayında, Fed'in dijital para birimine geçmeyi düşünmediğini bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :))29 Haziran 2017 15:02

    amerika yi usd sini iptal için çin düşünüyor bu işi. Öncesinde uydu internet ağ sistemi ile heryerde çekim gücünü oluşturacaklar. sonrasındada kripto kullanımı artacak. ABD o yuzden tedirgin ve ilk bu işlere geçiş yapma peşinde. Türkiye dünyadan haberi yok yine :)) bi foreksi çözemedik gitti ülkemde.. us dkullanımını düşürmek için çin büyük planlarda. ABD farkında ve ölemleri alıyor. Rusyada başladı ilgilenmeye ingiltedede. iran bile ticarette kullanıyor. Bizi sormayın haberimiz bile yok.

  • tv29 Haziran 2017 11:36

    bu şu demek kagıt parabitiyor sanal para geliyor altın çok degerlenebilirdemek