E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez bankaları haftasına giriş yapıyoruz---

Merkez bankaları haftasına giriş yapıyoruz

Merkez bankaları haftasına giriş yapıyoruz
18 Eylül 2023 - 09:35 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Geçen hafta ABD'den gelen enflasyon verileri, manşet enflasyonun beklentileri aşarken, çekirdek enflasyon tarafında ise piyasa beklentileri doğrultusunda gerçekleşti. Bu haftanın özelinde ise küresel PMI verileri ve Fed’in faiz kararını takip ediyor olacağız. Fed'e dair beklentiler, şu an için faizlerin sabit kalacağı yönünde %99'luk bir konsensüse işaret etse de PMI verilerindeki herhangi bir değişiklik, faiz kararında bir değişikliğe yol açabilir. Aynı zamanda, İngiltere ve Japonya Merkez Bankalarının faiz kararlarının yanı sıra petrol fiyatlarındaki yükseliş, enflasyon risklerinin hala gündemde olduğu bir ortamda piyasayı etkilemeye devam ediyor.

ABD endeksleri Cuma günü keskin bir düzeltmeye tanık oldu. Dow Jones % 0,83, S&P 500 % 1,22 ve Nasdaq % 1,56 geriledi.ABD vadelileri ise yataya yakın pozitif fiyatlanmaya devam ediyor.

Avrupa endeksleri, Çin'in sanayi üretimi ve perakende satışlarının beklentilerin üzerinde artış göstermesiyle ekonomik toparlanmanın istikrar kazandığına dair umutlarla %1'e yakın yükselişle günü tamamladı. Yükselişlerde lüks tüketim ve madencilik hisseleri ön plana çıktı.

Asya endeksleri Cuma günü, merkez bankasının bankaların daha fazla borç vermeyi teşvik etmek ve yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için zorunlu karşılıklarını hafifletmesinin ardından Çin piyasalarında güçlü kazanımlarla % 1’e yakın yükseldi.

BIST100 Endeksi önceki işlem gününü %1,93 düşüş ile 7.961,68 seviyesi ile günü tamamladı. Gün içi en düşük seviye 7.961,98 olur iken, en yüksek seviye 8.139,34 oldu. Toplam işlem hacmi 132,4 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bugün, AMB yetkililerinin konuşmalarını takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

TCMB'den liralaşmayı güçlendirecek yeni adım

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (18/09/2023)

 

Piyasalar merkez bankaları haftasına pozitif başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)