E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek: En yüksek tutarlı euro ihracımızı başarıyla tamamladık---

Mehmet Şimşek: En yüksek tutarlı euro ihracımızı başarıyla tamamladık

Mehmet Şimşek: En yüksek tutarlı euro ihracımızı başarıyla tamamladık
15 Mart 2024 - 12:52 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün gerçekleştirilen euro tahvil ihracına ilişkin, "Ülke tarihimizdeki en yüksek tutarlı euro ihracımızı dün başarıyla tamamladık." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabı üzerinden dün gerçekleştirilen euro tahvil ihracını değerlendirdi.

Şimşek, "Ülke tarihimizdeki en yüksek tutarlı euro ihracımızı dün başarıyla tamamladık. Üç yıl aradan sonra ihraç ettiğimiz 2 milyar tutarındaki ilk euro tahvilimizin spreadi 2017’den beri en düşük seviyede gerçekleşti. Beş kattan fazla talep gelen işlemimiz, bu sene yatırım yapılabilir nota sahip ülke ihraçları dışında gerçekleşen ilk Euro ihracı oldu. " dedi.

Hazine'nin 6 yıl vadeli euro cinsi tahvil ihracında 2 milyar euro satış gerçekleşti. 21 Mayıs 2030 vadeli tahvilin kupon oranı %5,875, getiri oranı %6,125 oldu.

Bu başarılı ihracın uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin, programa duyulan inancın açık bir göstergesi olduğuna işaret eden Şimşek, "Yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentiler ile oluşturulan spekülatif söylemler ve pozisyonlar programımızın hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecek." mesajı paylaştı.

Şimşek'ten kurlara müdahale sinyali

 

Mehmet Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)