E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMehmet Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi---

Mehmet Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi

Mehmet Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi
12 Mart 2024 - 14:19 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şubat ayında devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 3’ün altına gerileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cari işlemler dengesindeki iyileşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Şimşek, "Ocak ayında yıllık cari açıktaki iyileşme mayısa göre 22,6 milyar dolara ulaştı. Şubat ayında da devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3’ün altına gerileyecektir." diye konuştu.

Bu yılı OVP’deki yüzde 3,1 olan öngörüden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oran ile tamamlamayı beklediklerini söyleyen Bakan Şimşek, "Bu performans makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine de ilave katkı sağlayacaktır." dedi.

Cari açık ocakta 2.5 milyar dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı12 Mart 2024 15:22

    ekenomide tahminlerim ötesinde şu ana kadar çok başarısı bir yönetim sergilediniz ülkede kur her gün uçuyor siz seyrediyorsunuz dövize karşı tedbir almaktan başka çare yok 1.KKM KALKMALI.,2 ,DÖVİZ ALIŞ SATIŞINDA MAKAS AÇILMALI 1 TL OLMALI ,3 DÖVŞZ EVDUATLARINA VERGİ 2 KATINA ÇIKARILMALI.DÖVİZİ HALKA SOGUTMA YOLU ARANMALI.