E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Ağar: İktidarı parçalaya yönelik siyasi teşebbüsler var, Allah göstermesin---

Mehmet Ağar: İktidarı parçalaya yönelik siyasi teşebbüsler var, Allah göstermesin

Mehmet Ağar: İktidarı parçalaya yönelik siyasi teşebbüsler var, Allah göstermesin
23 Aralık 2019 - 13:06 borsagundem.com

Mehmet Ağar, milliyetçi muhafazakar olarak nitelendirdiği mevcut iktidarı parçalamak için siyasi teşebbüslere değinerek, “Allah göstermesin” dedi

Suriçi Grubu Platformu, 30 yılı aşkın süredir devam eden ve gelenekselleşen pazar buluşmalarının sonuncusunu Topkapı Akgün Otel'de gerçekleştirdi.
2019 yılının son programı olan toplantıya, bir dönem İçişleri ve Adalet Bakanlığı koltuğunda oturan, eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar da katıldı.
Platformun başkanı Nedim Abi'nin açılış konuşmasıyla başlayan buluşmada, çok sayıda siyasetçi ve bürokrat da bulundu.

Ağar kürsüde isim vermeden Gül, Babacan ve Davutoğlu'nu eleştirdi

Son dönemde ismi 1993 - 1996 yılları arasında 19 kişinin öldürülmesi nedeniyle açılan ve beraatle sonuçlanan Ankara JİTEM Davası nedeniyle gündeme gelen Ağar, buluşmada kürsüye çıktı.
AK Parti'den ayrılarak yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu, parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ağar'ın konuşmasında isimleri geçmese de önemli bir yer buldu.

Türkiye'deki darbe süreçlerini hatırlatan Ağar, 27 Mayıs 1960 darbesi öncesinde Demokrat Parti'nin, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Adalet Partisi'nin, 28 Şubat 1997'deki post modern darbe öncesinde de Doğru Yol Partisi'nin zayıflatıldığını belirterek, bugün de AK Parti'nin içinden yeni partiler çıkarak zayıflatılmaya çalışıldığını savundu.

"Tıpkı geçmişte olduğu gibi..."

"Tıpkı geçmişte olduğu gibi, ortaya çıkan bu büyük milliyetçi muhafazakar iktidarı, paralamak ve parçalamak hususunda bir takım siyasi teşebbüslerin olduğunu görüyoruz." diyen Ağar, sözlerine şöyle devam etti:
Tabii ben geçmişte devlet hizmetinde olan kimseyi üzmek istemem. Ama onların da bizleri üzmemesini istemek hakkımız. Kişisel anlamda bir takım problemler olabilir. Kolaylıkla geldikleri makamlardan uzaklaşabilirler. Ama bütün bunları kendi kişisel davası haline getirmek suretiyle, milletimizin büyük bir çoğunluğunun kalbi safiyane ile destek verdiği bir yapıyı, karşı grupların etkisi altında kalarak ve işbirliği yaparak, burayı çökertmenin hiçbir anlamı yoktur.

"İnşallah Allah bize bunu göstermez"

17 Nisan 2017'deki referandumun ardından değişen sistemden sonra iktidar olabilmek için getirilen yüzde 50+1 sisteminde sonra, partilerin oy oranı düşük olsa bile belirleyici olma özellikleri ortaya çıkmıştı.
Ağar da, küçük oy oranlarının önemine atıf yaparak, "Ana gövde içinden bir takım particikler kurmak suretiyle, yüzde 0,5 oyun bile önemli olduğu bir yapıda, sadece ve sadece kişisel kavgalar veyahutta iktidar hevesi yüzünden bu büyük iktidarı parçalamanın Türkiye'ye getireceği hiçbir faydası yoktur." diye konuştu.

Ağar ayrıca, "İnşallah Allah bize bunu göstermez." temennisini de dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gakko 24 Aralık 2019 02:10

    Yorumlara baktım ne kadar komünist vatan haini terör destekçisi fetöcü varsa kin kusmuş, sizin alayınız Mehmet Ağar ın tırnağı etmezsiniz, Tolga cehape den vekil olsaydı methiyeler düzerdiniz. İnadına Recep Tayyip Erdoğan diyorum, kudurun emperyalist uşakları.

  • vatan24 Aralık 2019 06:15

    vatan haini senin gibilerdir ne istedilerse vermedik diyenlerdir....yerinlarda senin gibilerin d obruğu zaman olacaktır...

  • ışın Özdemir23 Aralık 2019 23:48

    Bu siyaset sana kadar indiyse kesin sıkıntı var.medet .meet diye heryere başvurulmaya başlandı

  • ELAZIĞLI23 Aralık 2019 23:12

    KEMAL ANKARA UÇAĞINA BİNECEĞİNE ÇORUM UÇAĞINA BİNMEK İSTEDİĞİ GÜNDEN BERİ BU ÜLKEYE HUZUR GELMEDİ...

  • kaktust23 Aralık 2019 23:07

    OĞULU AKAPE DEN VEKİL

  • yala23 Aralık 2019 20:15

    ulan millet ne yalaka yalama olmus......

  • Kim konuşturuyor bunu?23 Aralık 2019 20:09

    Sen faili meçhullerden haber ver.

  • vatandaş23 Aralık 2019 19:59

    ma -ma ,mamaaaaaa mama kesilmesin diye yağlama yıkama ayakları ,ayıp be millet yemiyor bilesin

  • devir23 Aralık 2019 18:54

    Yakında tansu çiller uzansa destek ister .sizne ayaksiniz be kimsin ki yorum yapıyorsun.oglun tabi o partiden degilmi......herkesin biz devri vardır........

  • AHMET23 Aralık 2019 15:33

    Derin devletin maması kesilmesin diye konuşuyor. İktidarı parmaklarında oynatmak istiyorlar. Hükümet değişirse mamaları kesilecek çünkü. Akp yi kuklaya çevirdiler. Koş Putin'e Koş Trumpa. Gözünüzü açın  Sayın Erdoğanı ellerine almışlar. Bir an önce Erdoğanın bunlardan kurtulması lazım. Yoksa hem iktidar hem ülke elden gidecek.

  • teyarmırza23 Aralık 2019 15:14

    SANA NE DERLER ADAMA NE MİLLİYETÇİSİ T.C DEN KORKAN BELEDİYE BAŞKANLARI TRABZONDA OLDUĞU GİBİ. KAOS YARATMAK SİZİN İŞİNİZ TÜRKİYEDE DEVLET FABRİKASI KALMADI MİLLETİN İŞİ AŞ İŞ EKMEK YEMİŞLER SİZİN MİLLİYETÇİLİĞİNİ İŞİNE BAK.

  • Riza23 Aralık 2019 14:00

    Bi iktidarın 17 yıldır ne yararı oldu.Anlatabilir mısınız? Verdikleri zararlar saymakla bitmez.Onedenle bu iktidarı boşuna ovmeyin.

  • Keklik23 Aralık 2019 13:48

    Sana ne? Iktidar mısın?

  • AHMET ÖZBİR23 Aralık 2019 13:42

    Sn. Mehmet "AĞAR"abim, bizler yani demokrat muhafazakârlar olarak birlik olacağız, REİS'in etrafında kenetleneceğiz, SATICILARI İFŞA EDECEĞİZ! AK PARTİ VATANDIR, KAOSÇUÇOCUKLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ!..

  • Tam komedi 23 Aralık 2019 13:41

    Oğlu akp den vekil olmasa umrunda değil !!! Eski bakanlar erdoğanın dibinden ayrılmıyor , rant var RANT

  • memet23 Aralık 2019 13:26

    367 krizini çıkaran sen. şimdi bunlarımı söylüyorsun yüzsüz. oğlunu vekil yaptın elazığda yediği naneler halen konuşuluyor. o kız boşuna öldü.

  • Elaziz23 Aralık 2019 14:05

    Kuşta yada cinsi tercihlerinde sıkıntı mı var acep diyorsun