E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'in gündemi çalışan emeklilere ikramiye---

Meclis'in gündemi çalışan emeklilere ikramiye

Meclis'in gündemi çalışan emeklilere ikramiye
03 Aralık 2023 - 10:33 borsagundem.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bu hafta 86 maddelik torba yasa teklifi olacak. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek teklifte çalışan emeklilere 5 bin lira ek ödemeye ilişkin düzenleme de yer alıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bu hafta 86 maddelik torba yasa teklifi olacak. Teklifin görüşmelerine salı günü Meclis Genel Kurulu'nda başlanacak. Teklifte çalışan emeklilere de 5 bin lira ek ödemenin yapılacağı düzenlemede yer alıyor.

AK Parti'nin hazırladığı 86 maddelik kanun teklifinin görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonunda tamamlandı.

Teklifin görüşmelerine bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda başlanacak. Teklifle deprem bölgesinde fahiş fiyat uygulayarak yapı malzemelerinin satışında ve yapım işlerinde fırsatçılık yapanlara yönelik cezalar 10 kat artırılacak

Düzenleme ile Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki vergi istisnası devam edecek. Şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırabilmeleri için süre 2 yıl daha uzatılacak.

Şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranının üst sınırı da yüzde 93'e çıkarılacak.

Çalışan emeklilerin bir defaya mahsus 5 bin liralık ek ödemeden faydalanabileceği düzenleme de teklifte yer alıyor.

TikTok temsilcisi dinlenecek

Öte yandan Meclis Dijital Mecralar Komisyonu 7 Aralık'taki toplantısında TikTok temsilcilerini dinleyecek. Platformun tartışmalara yol açan uygulamaları komisyon gündemine gelecek.

Siyasi partilerin genel başkanları, Meclis'te grup toplantılarını da gerçekleştirilecek.
Salı ve çarşamba günü kürsüden mesajlarını verecek.(TRT Haber)

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye Komisyon'dan geçti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

 

TL yabancı yatırımcılar için 'carry trade' fırsatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı03 Aralık 2023 10:54

    günlük gelen zamlar ile yaşam her geçen zorlaşıyor gıda fiyatları dur durak bilmiyor 18 kg zeytin yagı 4000 tl olmuş nasıl geçinecek emekli gıdada zamlar barına imkanını zorlaştırıcı bir zam var tabiki bu duruma gelmemizin sebebi blirim yönetiminin yönetememesi kalkıp kur koruma çıkardı milleti tl düşman hale getirdi nas ekenomisi deyip ülkede ekenomiyi batırdı şimdi toparlanmaya çalışssada malesef toparlamak ta zor çünkü sürekli para bastı tl kontrolden çıkınca zamlar bitmez.